Resor till Costa Almeria

Semester Costa Almeria

Läs mer om Costa Almeria

Belägen på Spaniens sydvästläge kust, är provinsen Almeria Medelhavet semesterfirare paradiset. Strålande väder året runt, sträckor skimrande kusten, några av de finaste hotellen i landet har att erbjuda och tillräckligt med god mat och nattliv för att underhålla dig i veckor på slutet är bara några av anledningarna till att semesterfirare kommer tillbaka till Costa Almeria år efter år!

En golfrunda i solen, tjänade några väl timmars sola vid poolen, eller en romantisk promenad över stranden-vad du vill från din semester, du är säker på att hitta den där. Och med On The Beach breda utbud av handplockade hotell, kan du skräddarsy din semester i Spanien till dina egna personliga behov utan att bryta banken. Missa inte denna chansen och boka idag!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Costa Almeria

Väder

Almeria är officiellt torraste plats i Europa, med regn sällsynt i vinter och nästan obefintlig på sommaren. Det är milt, innebär medelhavsklimat att temperaturen aldrig sjunka dramatiskt på vintern och sommaren topp runt 30 grader märket undvika oönskade extrafunktioner av för-varm-gå-på sand och ett oändligt utbud av buteljerat agua!

Sådant klimat innebär också att Almeria är perfekt för dem lågtrafik snabb veckor bort, flyr de ofta hektiska rusa av skolloven och allmänt få den billigaste erbjudanden. Var på jakt efter en On The Beach sista minuten all inclusive erbjudanden till Costa Almeria, särskilt i dessa mindre populära månader. Nästa kunde bara vara runt hörnet!

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Sport & dykning

Costa de Almeria är full av saker att göra, allt från en Sunkissed golfrunda till en timme eller två av luftballongturer! Ja, det är tänkt bland många att det bästa sättet att utforska skönheten i Medelhavet och underverk i den andalusiska landskapet är med flyg, så du kan hitta många chanser att paragliden, micro ljus och luftballong över denna vackra sträcka av Spanska landskap.

När det gäller golf är berörda, Costa de Almeria ett litet paradis. Med kurser som Desert Springs, Europas första öken Naturligtvis är det perfekt för en golf vecka bort med vänner, särskilt under den idylliska spanska solen! Och om du planerar på att göra din resa lite mer speciellt, kör den världsberömda Paris-Dakar-rallyt genom Almeria Varje år i december, en tid på året när flygningar är ofta billigare och sista minuten-erbjudanden är mer tillgängliga!

Sevärdheter & kultur

Costa Almeria är genomsyrad av historia. Ursprungligen inrättades som en användbar defensiv fort för araberna, många defensiva ruiner som den 10: e talet fästning Alcazaba är fortfarande intakt och öppet för den besökande allmänheten idag. Området frodades på siden handeln och dess hamn växte i betydelse, även om det hade att möta ett antal naturliga och mänskliga belägringar, nämligen i form av jordbävningar och de kristna korstågen.

På senare tid, uthärdade området tuffa beskjutningen från tyskarna under det spanska inbördeskriget, och staden Almeria var en av de två sista städerna att kapitulera för Francos fascistiska regim. Områdets ekonomi, dock upplevt en massiv boom under andra hälften av 20-talet, som turism blir mer tillgänglig och den naturliga potentialen i området erkändes.

För ungdomar

Även nattlivet kanske inte är lika levande som andra orter i Spanien, alla tapas natten barer och lokala hotspots ger en betydligt mer autentisk bild av hur människor verkligen tillbringar kvällarna, och är ofta mycket billigare! För den ultimata inblick i Almeria livet, prova Almeria Fair i augusti, en hyllning till dans och lokal tradition, och ett runt party!

Boka din semester redan idag!

Här på On The Beach erbjuder vi bra erbjudanden på resor till Costa Almeria. Du kan hitta direktflyg från flygplatser i hela Storbritannien och Irland samt bra erbjudanden på boende. Med allt från billiga självhushåll lägenheter till lyxhotell, vi har allt täcks. Boka i dag med på stranden och ta din egen bit av denna spanska seaside paradis!

Populära semesterorter

Aguadulce

Aguadulce

Drömmen om gyllene sandstränder, klart glittrande vatten, molnfri blå himmel och timmar av strålande solsken? Varför bara drömma om det när allt detta…

Läs mer

Almerimar

Almerimar

Almerimar är en modern, specialbyggda kustorten som har alla faciliteter och solsken du behöver för en perfekt Costa Almeria semestern . Välsignad med…

Läs mer

Cabo De Gata

Cabo De Gata

En höjdpunkt av någon Costa Almeria semester måste vara ett besök på den spektakulära Cabo de Gata halvön, Andalusien största kustnära naturreservat.…

Läs mer

Mojacar

Mojacar

Uppflugen på en kulle med utsikt över det blå Medelhavet, erbjuder den historiska staden Mojacar en underbart idyllisk destination för din Costa Almer…

Läs mer

Roquetas De Mar

Roquetas De Mar

Med anor från romartiden, som en gång sömniga fiskebyn Roquetas de Mar vuxit till en pulserande semesterort som lockar besökare året runt med sina vac…

Läs mer