Resor till Carvoeiro

Semester Carvoeiro

Läs mer om Carvoeiro

Det finns inget som bokar en semester för att muntra upp dig på en vinterdag. Och det finns inget som går på semester bland de rika och berömda för att få dig att känna en miljon dollar. Carvoeiro var en gång en lugn fiskeby, som beskrivs av besökare som nästan medeltida. Det var innan turisterna började anlända och snart den sömniga byn hade blivit en blomstrande semesterort fullt av semesterbostäder för de rika och berömda.

Carvoeiro semester erbjuder allt du kan önska dig i en semester och det är bara en kort flygning från Storbritannien. Fantastiska stränder, fantastiskt väder, utmärkta restauranger, kvalitet golf och otaliga butiker göra semesterresor till Carvoeiro idealisk för par och familjer!

Visa resmål på kartan

Väder

Algarve är känd för sin fantastiska vädret med långa varma somrar och varma, torra vintrar. Det finns mycket lite nederbörd under hela året vilket gör en trevlig omväxling från Storbritannien. På sommaren ska du komma på din Carvoeiro semester förberett för solen, vilket innebär en god tillgång av sol lotion. Stränderna i Carvoeiro är idealiska för att bygga upp din solbränna, gör svalkande bris från Atlanten den ofta varma temperaturer som lite mer uthärdlig.

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

Carvoeiro är en av de mest pittoreska byarna i Algarve, så mycket att det är en av de mest fotograferade orter i området. Dess underbar sandstrand backas upp av sandsten klippor längs kusten. Det kristallklara vattnet är perfekt för snorkling och båtturer är också en populär attraktion som du bör göra en punkt om att se på din Carvoeira semester.

Sport & dykning

Om det är en sportig semester du är ute efter din inte kan gå långt fel med Carvoeiro som orten är känd för sina utmärkta idrottsanläggningar. Det inkluderar en 3-håls golf och semester komplex samt en av de mest populära tennis center i Algarve. Orten är också hemvist för flera klubbar gräsmattan bowling.

Och om sportaktiviteter är inte riktigt din kopp te så kan du åka till den närbelägna staden Portimao , bara tio minuter bort, där du hittar några fantastiska shopping på Algarve!

Sevärdheter & kultur

Kultur-gamar kommer att känna sig som hemma i Carvoeiro. Trots modernisering av vissa områden i byn fortfarande hem till några pittoreska och spännande arkitektur. Den närliggande staden Lagoa är födelseplatsen för det 11th århundradet poeten Ibn Ammar medan byn Silves, bara några kilometer från Carvoeiro, är hem till ruinerna av en fascinerande medeltida borg.

För ungdomar

Fiskeläget hade en gång en huvudgata som var hem till ett par barer och en eller två kaféer. Som städerna popularitet växte, så gjorde även antalet barer och restauranger och Carvoeiro nu har en stor nattliv. Restauranger är barer finns utspridda över staden, som alla serverar lokala recept och läckra viner. Byn Torget är också en populär under kvällen där besökare kan titta gatumusikanter medan de njuter av en drink på en av flera barer.

För de som söker en större utekväll den närliggande staden Portimao är hem för flera klubbar och sena barer natt och är mycket populär bland turister. Alternativt kan du göra den korta resan till Albufeira och uppleva en av de mest livliga orter i Portugal.

Boka din semester redan idag!

Varför inte köpa en liten present och unna dig en semester i Carvoeira, Algarve snabbast växande turistort. Carvoeiro har länge varit en av Algarves bäst bevarade hemligheter, nu världen är fånga den. Få de bästa erbjudandena på nätet för Carvoeira semester här på On The Beach, det tar bara några minuter att anpassa din semester!