Resor till Oman

Semester Oman

Läs mer om Oman

Oman är att ha ett ögonblick. Sultanatet har skakat av dammet som samlats in genom årtionden av eremit som exil på världsscenen, att framstå som en av världens mest lockande resmål. Tro inte på oss? Fråga bara resa specialister, Lonely Planet, som satte Oman i sina tio bästa "måste besöka" länderna för 2009 - och det tar inte ett geni för att räkna ut varför.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Oman

Sport & dykning

Landet är välsignat med underbara stränder, azurblå vatten, klippiga berg, spektakulära medeltida fästningar, gamla ruiner, spektakulära sanddyner dubbade landskap och skvallriga, pratsamma souks - där du kan plocka upp allt från rökelse och kylskåpsmagneter till kuddöverdrag och dolkar khanjar och fortfarande har förändringen från en femma. Kort sagt, Oman (till skillnad från Förenade Arabemiraten som, när allt är sagt och gjort, Mellanöstern Lite) matchar Mellanöstern för din fantasi.

Oman är också en dröm destination för äventyr turister som hittar ingen brist på aktiviteter som klättring (Al Hajar-bergen, sträcker sig från Musandam i norra delen av landet till den sydöstra staden Sur är särskilt imponerande), grottforskning och dykning; Det finns gott om dykning i världsklass platser bara tiggeri som skall undersökas. Lägg till detta en befolkning som är lika stolt som den är vänlig, året runt solsken och en avundsvärd miljö spelar in och du kommer snart förstå varför en allt större kontingent befunnit sig charmas av Oman.

Boka din semester redan idag!

Boka din semester till Oman med på stranden idag för att säkerställa att du får den bästa semestern i bästa pris!

Populära semesterorter

Muskat

Muskat

Fullproppad mellan det turkosa havet och klippiga berg och välsignade med antika ruiner, medeltida fästningar och en av de bästa souks i Arabien, är O…

Läs mer