Resor till Qawra

Semester Qawra

Läs mer om Qawra

Qawra utvecklades under 1960-talet, men samtidigt dess popularitet fortsätter att växa, har det fortfarande något av ett rykte som en av de bäst bevarade hemligheterna i Malta. Det ligger på den nordöstra kusten av Malta och tillsammans med Bugibba och St Pauls Bay, kombinerar för att bilda det största turistområdet på ön. Qawra semester är populär bland familjer, par och vattensporter entusiaster, i synnerhet.

Eftersom det fortsätter att växa längs den steniga norra kusten upp till Salina , det är mycket mer lugn och laid back än sin närmaste granne, Bugibba, och erbjuder även utan tvekan nyare och mer exklusiva hotell, varav många har direkt tillgång till stranden. Du kommer att upptäcka att Qawra helgdagar är idealiska för alla, oavsett vem du åka på semester med!

Visa resmål på kartan

Väder

Qawra vädret är varmt på sommaren och fortfarande mycket milt under vintermånaderna och det är därför den har en året popularitet både med vattensporter entusiaster och familjer och par 12 månader om året. Om du vill åka på en familjesemester till Qawra då sommaren är den bästa tiden, medan par som vill komma bort från stressen i livet bör överväga sina Qawra semester senare på säsongen.

jan 14ºC
feb 14ºC
mars 18ºC
april 22ºC
maj 25ºC
juni 27ºC
juli 28ºC
aug 28ºC
sept 25ºC
okt 23ºC
nov 19ºC
dec 16ºC

Natur

Semester i Qawra erbjuder majestätiska natursköna vyer. Det ligger på en halvö, så har havet på tre sidor - St Pauls är i norr, Salina Bay med dess stora salt pans är i söder och Medelhavet lockar till öst. Därför är det lätt att se varför det är populärt med vattensport entusiaster. Dess strand består av klappersten och klippor men på många ställen klipporna är platta och lämpliga för solbad. Men den goda nyheten att om du föredrar sandstränder, Mellieha ligger bara 8 km.

Sport & dykning

Semesterresor till Qawra är bra för vattensporter som är en av de viktigaste orsakerna det är så populärt. Den har ett antal affärer catering för alla dina grundläggande behov, men den främsta attraktionen måste dess plats. Det erbjuder en fridfull oas där du kan koppla ännu är idealiskt beläget alldeles intill både Bugibba och St Pauls, den förstnämnda som kan erbjuda det bredaste utbud av underhållning i denna del av ön och den sistnämnda är en av de mest pittoreska byarna i Malta.

Sevärdheter & kultur

Qawra är bäst känd för att vara ett ställe att varva ner och delta i vattensporter. Barnvänligt, är det lugn och relativ ro du kommer för - en perfekt plats att koppla av och komma bort från allt med den extra attraktion av att vara alldeles intill St Pauls och Bugibba om du känner för något lite livligare.

För ungdomar

Det finns ett litet antal kaféer och restauranger finns tillgängliga och de flesta av de bästa hotellen har egna nattklubbar och sätta på sin egen underhållning extravaganzas som är roligt för hela familjen. Men om allt detta låter lite för tam, har du alltid Bugibba precis utanför dörren. Partiet huvudstad på ön, Paceville är också bara en kort resa bort, om du känner för en utekväll på stan.

Boka din semester redan idag!

Om du är en vattensporter entusiast eller letar efter en familjevänlig resort i Malta kommer en Qawra semester visa en stänk tid!