Resor till Qawra

Semester Qawra

Läs mer om Qawra

Qawra ligger på Maltas norra kustremsa. Sedan turismen tog fart på 70-talet har Qawra växt ihop med områdena St Julians och Bugibba. Här finns många mysiga caféer, historiska byggnader och ett brett utbud vattensporter.

Vädret i Qawra

Maltas klimat är torrt och varmt, med grader som kan stiga upp mot 30 under sommartid. För dig som föredrar ett lite mildare klimat rekommenderas det att åka sen vår eller tidig höst, då temperaturerna ligger kring 22 grader.

Stränderna i Qawra

Qawra Point Beach

Den här stranden är riktigt speciellt då den är cirka 30 centimeter smal, och styr ut i havet som en skogsstig. Den här stranden rekommenderas på grund av sin annorlunda form inte för solande, men det går bra att simma här.

Gnejna Bay Beach

En 20 minuters bilfärd österut ligger den här avskilda stranden. Hit kommer inte många turister, vilket passar perfekt för de som vill komma bort från stadsbruset en stund. Här finns också en butik som hyr ut utrustning för diverse vattensporter och spel.

Mistra Bay

Om du istället åker norrut, runt bukten där Qawra och Bugibba ligger kommer du till småstensstranden Mistra Bay. Vattnet är klarturkost och passar perfekt för de som gillar att snorkla.

Mat och dryck

Braġjoli

Den här traditionella rätten består av köttfärs som formas till små korvar och fylls med maltesisk ost. Dessa långsteks sedan i en sås gjord på rött vin, tomat och lagerblad. Mycket gott och mättande efter en heldags äventyr.

Zalzett

Maltesiska korvar är kända för att vara mycket salta, så försäljare tipsar alltid om att koka korvarna innan de steks. Korvarna är gjorda på fläsk som blandas med en hel mängd kryddor.

Gbejna

Den mest kända osten från Malta heter Gbejna och är en ost gjord på får- eller getmjölk. Osten används i en mängd olika recept, men passar även utmärkt att ätas som den är. Då den är rätt hård kan den stekas utan att falla isär och ätas med sylt och honung, eller till och med användas i cheesecake.

Att se och göra

Upplev staden

Qawra är vägg i vägg med områdena Bugibba, Salina och St Paul’s Bay. Här är det mycket gångvänliga gator kantade med familjeägda caféer, mysiga butiker och hippa restauranger.

Vattensport

Qawra och Bugibba har ideala förhållanden för att utöva vattensport. Här finns många företag som erbjuder utrustning och kurser i sporter som surfing, vindsurfing, vattenskidor och dykning. Ett perfekt sätt att uppleva Maltas strandliv på ett helt nytt sätt.

Qawra utkikstorn

Det här utkikstornet byggdes i syfte att hålla utkik efter fiender och pirater, och stod klart år 1638, och ett artilleri lades till år 1715. Nuförtiden har en del av tornet gjords om till en restaurang, och har en fantastisk utsikt ut över havet.

Kort fakta om Qawra:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Maltesiska och engelska

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan