Resor till Mellieha

Semester Mellieha

Läs mer om Mellieha

Mellieha är namnet på den större byn som ligger på Maltas norra kust. Mellieha är vida känt för sina vackra stränder och vackra natur, vilket gör orten populär för de som gillar att sporta och vandra.

Vädret i Mellieha

På Malta bjuds det på torra, varma somrar och milda vintrar. Här sätter sommaren igång redan i maj med cirka 18 grader till oktober med ungefär samma temperatur. Under högsäsongen kan du uppleva hela 28 grader.

Stränderna i Mellieha

Mellieha Bay Beach eller Għadira Bay är namnet på en av de största stränderna på Malta. Hit tar du dig på en 5-minuters bilresa från stadens centrum och väl framme väntar underbart ljus sand och klarturkost vatten. Här finns många solstolar och valmöjligheter för både mat och dryck. En perfekt strand för resenärer i alla åldrar.

Mat och dryck

Maltas läge i den östra delen av Medelhavet är idealt för riktigt goda skaldjursrätter. En lite udda rätt att prova på är spaghetti med sjöborre – här tillagas spaghettin tills den är al dente, och sedan blandas sjöborrskött i tillsammans med olivolja, tomat och vitlök. Över rätten sprinklas persilja. Till maten kan du prova på den maltesiska läsken ”Kinnie” gjord på apelsin och malörtsextrakt.

Att se och göra

Den historieintresserade kommer att älska Melliehas uråldriga monument. Ett tips är St. Agathas torn, också kallat ”red tower” tack vare sin intressanta röda färg. Det här tornet står stolt uppe på ett berg precis i utkanten av staden och var byggt år 1647. Runt kvällstid kan du passa på att njuta av Melliehas älskvärda nattliv. Här hittar du allt från traditionella barer och pubar till nattklubbar som har öppet in på småtimmarna.

Kort fakta om Mellieha:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Maltesiska

Folkmängd:

Cirka 10 100 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan