Resor till Mellieha

Semester Mellieha

Läs mer om Mellieha

Mellieha Bay, som ligger på nordvästra delen av ön, är en lugn och avkopplande utväg och är också en av Maltas största sandstränder som gör det ett paradis för vattensporter entusiaster och dyrkare stranden lika. Det är omgivet av vacker natur men är också idealiskt beläget nära St Pauls Bay och dess grannar livligare, Bugibba och Qawra.

Vare sig du letar efter en romantisk komma bort i solen eller en familjesemester i Malta , ser du att Mellieha helgdagar kryssa alla rätta rutorna!

Visa resmål på kartan

Väder

Om du är en soldyrkare eller vattensporter älskare, semester i Mellieha Bay är underbar hela året runt. Somrarna är varma och soliga med temperaturer ofta väl över 30 ° Celsius och även under vintern, det är fortfarande behagligt nog att ta en promenad längs sandstranden. Det fina med Mellieha är att du kan ta din semester när det passar dig!

jan 14ºC
feb 14ºC
mars 18ºC
april 22ºC
maj 25ºC
juni 27ºC
juli 28ºC
aug 28ºC
sept 25ºC
okt 23ºC
nov 19ºC
dec 16ºC

Natur

Det är den stora sandstranden som lockar de flesta människor på semester till Mellieha och det ligger mitt i vackra böljande landskapet i närheten. Med sitt grunda vatten och en konstant livräddare närvaro kan småbarnsföräldrar i synnerhet garanteras att det är ett av de säkraste stränderna på ön.

Sport & dykning

Vattensporter är de främsta fokus för verksamheten på Mellieha Bay med vattenskidor och parasailing väl skisserat. Det finns även trampbåtar och banan båtar som erbjuds för de som gillar dessa typer av vatten upptåg. Du kan också ta färjan över till grannön Gozo från Mellieha som är väl värt en dagsutflykt.

Familjer är väl tillgodosedda i den närliggande semesterorten Bugibba och yngre barn kommer att särskilt njuta Popeye Village. Om du funderar på en semester till Mellieha i september, tar en två veckors årlig festival rum där från den 8: e där firandet omfattar ett stort antal konserter och traditionella folksång, en religiös parad och ett spektakulärt fyrverkeri.

Sevärdheter & kultur

Mellieha handlar inte bara om stranden. Det har flera byggnader av historiskt intresse och det finns en förtrollande barockkyrkan i byns centrum med anor från 16-talet. Det finns också en regelbunden busstrafik till och från Valletta om du vill uppleva ännu mer av Maltas kulturarv.

För ungdomar

Byn Mellieha sig ligger bara 1 km från stranden. Med egna hotell, några vänliga restauranger och attraktiva butiker, det är ett avkopplande sätt att tillbringa en kväll men om du letar efter en livligare gången är det bara en kort resa till Bugibba och Qawra båda som tillgodoser de flesta typer av underhållning.

Boka din semester redan idag!

Om du letar efter en strandsemester, det finns färre platser bättre på Malta än Mellieha där du kan koppla av och smutta på drinkar för att du orkar i en familjevänlig miljö. Med On The Beach kan du vara bestyckningen iväg på semester i Meelieha Bay utan att bryta banken, så boka idag!