Resor till Cala Galdana

Semester Cala Galdana

Läs mer om Cala Galdana

Med sitt rykte som drottningen av Cala-talet, Cala Galdana semester är ett perfekt botemedel för dina spänningar. Ligger på den centrala södra kust Menorca är den samtida staden del av kommun Ferreries, och är mycket populär bland turister över hela Europa. Endast 35 km från Mahon, är Cala Galdana en populär och idylliska solsken resort med mer än tillräckligt fritidsaktiviteter att göra för en minnesvärd semester. Här finns minigolf, vattensporter, dykning, möjligheter cykling och även en liten vattenpark. Så oavsett om du är på semester till Cala Galdana med familjen eller ett par som vill koppla av och ha roligt, det finns mer än tillräckligt för att hålla alla underhöll.

Även små i storlek, kommer Cala Galdana ge ett stort välkomnande för alla. Om det är fantastisk natur, avkoppling eller kul i solen du letar efter i din Menorca semester , då Cala Galdana är bara utväg för dig!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Cala Galdana

Väder

Med Balearerna njuter typiskt medelhavsklimat väder med varma somrar och milda vintrar, hittar du en semester till Cala Galdana kommer att ha roligt väder nästan varje gång du väljer att besöka. Sommarmånaderna är naturligtvis de varmaste, praktiskt taget utan chanser regn och temperaturer på cirka 30 ° Celsius på topp, med minst 10 soltimmar per dag. Fukt kan också variera, men eftersom staden får en sydvästlig vind från havet hittar du att även mitt i sommaren värmen inte är för mycket.

Om du gillar vintern raster, därefter Cala Galdana semester runt september eller oktober kommer att visa mycket roligare, eftersom temperaturerna är mycket milda. Regn nivåer gör börjar stiga vid denna tid, men temperaturen förblir komfortabel som sin sällsynt för att det ska sjunka för lågt, så du kommer fortfarande att kunna en behaglig promenad utomhus utan rädsla för att bli kall.

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 26ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

Allmänt betraktas som den kanske vackraste området i hela Menorca är Cala Galdana landskap hisnande. Blotta mängden av naturlig skönhet kommer att förvåna dig, sin nästan-vertikala tall-klädda klippor och kristallklart vatten, som ligger inne i en hästsko vik, har troligen haft mer bilder tagna av dem än någon annanstans på ön! Planeringen av staden tycks också ha utförts med noggrant övervägande, med väl underhållna vägar, attraktiva villor och utsmyckade hotell är arkitekturen i staden eleganta, och ännu viktigare subtila, av hänsyn till den fantastiska naturliga landskapet som omger den .

Se upp för Algendar floden, som rinner från dalen bakom viken och i havet, lägga till en extra charm till Cala Galdana. De med rörelsehinder ska boka hotell noggrant, eftersom en del hotell kan placeras högt på branta berg. Om du gillar att träna, sedan en promenad i de omgivande bergen är perfekt för dig, som ger stora möjligheter för fredliga promenader.

Sport & dykning

Cala Galdana semester har en stadigt växande rykte, vilket är inte konstigt eftersom det finns så mycket att göra här. Du kommer att älska att tillbringa tid vid EU: s blå flagga godkändes stranden inte bara att slappna av men på grund av det stora utbudet av aktiviteter som erbjuds, från vindsurfing till dykning. För något lite mer lämpad för barn, försök att besöka Cala Forcat Aqua Park, som är lämplig för 3 till 10-åringar, och erbjuder ett utbud av diabilder och pooler som kommer att tillhandahålla säkra och rena roligt hela dagen.

Keen vandrare på semester i Cala Galdana bör försöka klättra stegen uppför klipporna i den västra delen av Cala Galdana vackra stranden för att nå El Mirador baren. Vad bättre sätt att njuta av kvällen än med en kanna sangria och en romantisk och spektakulär utsikt över Cala Galdana som solen sänker sig?

För ungdomar

Om du letar efter en vild natt ute på din Cala Galdana semester, därefter besöker huvudstaden Mahon eller närliggande Cala Blanca kan ge en bättre natt ut för dig som Cala Galdana har inga nattklubbar. Om du är ute efter att slappna av är dock Cala Galdana platsen att vara! Ditt hotell kommer att ge dig en kvalitet kväll med underhållning, medan det i staden finns även ett utbud av barer och restauranger med en vänlig atmosfär. Barn är särskilt välkomna, och även behandlas av personalen på de flesta barer, vilket är goda nyheter om du har barn.

Boka din semester redan idag!

Om din ideala paus handlar om location, location, location sedan Cala Galdana semester är ett utmärkt val för dig. Med en fantastisk miljö att vila, koppla av och ha roligt, det är en plats som kommer att ha alla besökare som vill komma tillbaka igen och igen. Så varför inte boka nu med på stranden? Med våra bekväma live-bokningssystemet, är att drömsemester till dig helt anpassningsbara till fyndpriser!