Resor till Cala Blanca

Semester Cala Blanca

Läs mer om Cala Blanca

Om du är ute efter att spendera din tid i ett lugnt men Contemporary Resort, sedan Cala Blanca är ett mycket bra alternativ. Detta soldränkta staden, belägen på västkusten i Menorca, är en ganska stor utväg, men är fortfarande mycket pittoreskt och lugnt. Det ligger bara 5 kilometer från den gamla huvudstaden på Menorca, Ciutadella, och 50 kilometer från den nuvarande huvudstaden Mahon.

Cala Blanca var bara byggdes i början av 1990-talet för att klara Menorca ökande turist befolkning, och som sådan erbjuder alla njutningar man kan förvänta sig från sina Menorca semester , från härliga stränder och populära restauranger till moderna hotell och också en bra shoppingdistrikt. Som en ganska sömnig by det skulle vara det perfekta valet för familjer som letar efter en lugn semester, men vill besöka en ny plats.

Så om du letar efter vila och avkoppling med charmig modern arkitektur och fantastiska landskap, semester till Cala Blanca är för dig och din familj!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Cala Blanca

Väder

Menorca har i genomsnitt ca 330 dagar av strålande sol ett år på grund av sin Medelhavets miljö, med en genomsnittlig sommar temperatur på ca 30 grader, med 10 timmars solljus. Dessa temperaturer är benägna att öka i augusti, så om du vill njuta av solen då besöker denna tid kommer vara perfekt för dig.

Om det låter lite högt men då kommer du bli glad att veta att Menorca som helhet har goda vindar, även under sommarmånaderna, vilket ger respit från de höga temperaturer, medan kväll vädret kommer att vara runt en betydligt svalare men fortfarande mycket varmt 24 ° Celsius. Om du planerar att åka på Cala Blanca utanför sommarmånaderna kommer du att bli glad att veta att vädret är varmt året runt, vilket gör den idealisk att besöka när som helst. Under dessa månader vinden kommer att bli tydligare, med fler chanser av regn, men även i oktober luftfuktigheten är ganska hög, vilket vintertid ofta mycket milt och soligt.

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 26ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

Byggd bara under 1990-talet, kommer Cala Blanca arkitektoniska landskap vänligen alla som gillar modern men snygg och elegant arkitektur. Många av de orter vitkalkade hotell och bostäder är modern men ändå sitter sömlöst mellan det naturliga landskapet. Centrum av staden är samtidigt lika pittoreskt, väl gågata, det är bra för de med rörelsehinder, medan de små barer runt om i lugna gator kommer att locka någon att spendera en timme eller två personer tittar på.

Stranden är också underbar, inramad av pinjeträd och oländiga klippor, dess rena och kristallklara vatten förvåna dig. Utanför staden på jorden blir en mycket mer robust och uttorkad, så om du är ett fan av naturlandskap sedan en promenad här kommer att bli en stor upplevelse!

Sport & dykning

Trots en märkbart avslappnad stad, semester i Cala Blanca erbjuder fortfarande ett utbud av attraktioner som kommer att hålla alla upptagen hela dagen. Barn särskilt kommer att älska den lilla men mycket vackra stranden, en fantastisk sträcka av gyllene sand kantad av pinjeträd med en vattenrutschbana för att hålla dem roade i timmar! Efter detta kanske du vill hyra en trampbåt att utforska havet. Shopaholics kommer att vara glada som centrum i staden i Maribel området är hem för ett bra shoppingområde, med massor av souvenir butiker. Många butiker säljer också brittiska märkesvaror - idealiskt för hemlängtan!

Om du vill utforska Menorca ytterligare under tiden, varför inte utnyttja den lokala busstrafiken för att resa till den gamla huvudstaden, Ciutadella ? Det är inte bara bra för shopping, men det är också hem för massor av storslagna 17th Century byggnader som kommer att hålla historien fans mycket lycklig.

För ungdomar

Cala Blanca är en relativt liten stad, så som många andra orter i Menorca, kommer familjeorienterade och humoristisk kväll entertainent tillhandahållas av hotellet. Detta är naturligtvis inte obligatoriskt ändå, så gå ner till centrum av stan!

Cala Blanca är ganska tur att ha en bra några barer och restauranger, som är mycket livlig på kvällen. Några av dem ligger i pittoreska platser precis vid stranden, och erbjuder musik, dryck, god mat och massor av vänlig atmosfär, vilket gör det en bra kväll ute för familjer med små barn och äldre.

För yngre människor som vill dansa hela natten, ett besök till närliggande Cala Santandria är ett måste. Beläget bredvid Cala Blanca, den har en klubb som är mycket populär bland ungdomar från båda byarna.

Boka din semester redan idag!

Om din ideala bryta sig loss är ett som är oupptäckta, avkopplande, och med massor av vackra sevärdheter, sedan en semester i Cala Blanca kommer att vara perfekt för dig. Med bra restauranger, en familjevänlig atmosfär och massor av möjligheter för att utforska närliggande städer, erbjuder Cala Blanca dig en upplevelse av Menorca vars like du aldrig sett förut.

Med On The Beach kan du skräddarsy din egen semester också, så använd vårt bekväma live-bokningssystem för att boka din affär flyg och hotell nu!