Resor till Canico

Semester Canico

Läs mer om Canico

På Madeiras soliga och välmående södra kust ligger 10 km öster om huvudstaden Funchal de rika staden Canico. Innan öns enande staden satt på gränsen mellan östra och västra captaincies, och blomstrade som ett centrum för handel och jordbruk. Idag är det ett bra ställe att besöka för Madeira semester , lätt att nå och ligger i vackra omgivningar.

Handily nära huvudstaden, flygplatsen och till semesterorterna vid Garajau och Caniço de Baixo, en lugn semester i Canico kommer att bli en upplevelse du aldrig glömmer. På stranden har de bästa erbjudandena på flyg och boende för en perfekt semester i Canico!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Canico

Väder

Madeira har ett underbart subtropiskt klimat på grund av sitt läge och bergiga landskap, och Canico position på den soliga sydkusten innebär att den är välsignad med särskilt fint väder. Solen skiner hela året och temperaturen varierar från lägst 16 ° C på vintern till ca 25 grader Celsius på sommaren. Utanför sommaren ska du förvänta dig några regn, men dessa duschar sällan särskilt länge. Det spelar ingen roll när du vill ta av på Canico semester, kommer solen och väntar på dig!

jan 17ºC
feb 17ºC
mars 17ºC
april 18ºC
maj 19ºC
juni 21ºC
juli 23ºC
aug 24ºC
sept 23ºC
okt 22ºC
nov 20ºC
dec 18ºC

Natur

Madeira är känd som en trädgård ö, och om du njuter av en Canico semester på landsbygden runt staden kommer att visa dig varför det är: frodig vegetation, karga kullar och dramatiska kustlinje skapa scener av utstående naturlig skönhet. På närliggande Garajau du kan promenera längs den steniga klipporna och njuta av den spektakulära utsikten över Funchal och ut till Atlanten.

Kusten vid Caniço de Baixo erbjuder tillgång till den obefläckade vatten Madeiras marint reservat, Reserva Natural Parcial göra Garajau. För alla med en äventyrlig strimma på semester i Canico, hyr Manta Diving Centre ut snorkling och dykning utrustning så att du kan utforska den naturliga underverk i havet.

Sevärdheter & kultur

Canico är bekvämt beläget mellan Madeira två största städer, Funchal och Machico, så erbjuder enkel tillgång till kultur och festivaler i båda. I februari eller mars varje år Funchal värd ett av Europas största karnevaler, en Rio-stil parad och helgen lång fest. Funchals nyår firandet har fått ett rykte som några av de bästa i världen, med ett enormt fyrverkeri vid midnatt.

I Machico , under tiden, är det den sista dagen i augusti att staden sätter på en karneval som kulminerar i en stor eld på stadens gamla fyr på Pico do facho.

Äventyr & utflykter

Den Largo Padre Lomelino är stadens vackra centrala torget och ett absolut måste för alla på semester till Canico. Befalla ena sidan av torget är en distinkt barock kyrka. I söder är Quinta Splendida, en villa komplex uppsättning i boet i en 16th century herrgård, med vackert anlagda och läckra botaniska trädgårdar som är öppna för gästerna i huvudbyggnaden och allmänheten.

För ungdomar

Canico ståtar med ett urval av bra matställen och mycket av det lugna nattlivet kretsar kring en avkopplande middag. La Terraca är en restaurang med en terrass med trevlig utsikt längs kusten och en bra kött och fisk meny. Atlantis Restaurangen har en pool, utsikt över havet och en intressant skaldjur meny. Canico nattliv är trevlig och lugn, typisk för semester i Madeira, perfekt för laid-back eller romantiska kvällar.

Boka din semester redan idag!

Canico semester är en semester att minnas, en chans att koppla av i Madeiras avslappnade atmosfär och vackra omgivningar. Med solen året är när som helst en bra tid för en semester på Madeira, och använda på stranden live online hittar du flyg och boende anpassat exakt efter dina behov. Så vänta inte, boka nu för en idyllisk semester i Canico!