Resor till Mombasa

Semester Mombasa

Läs mer om Mombasa

Lapis lazuli vatten, florsocker sand, långa soltimmar ... Välkommen till Mombasa, en av de mest härliga fläckar på Östafrika långa Indiska oceanen kust.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Mombasa

Sport & dykning

I norr du har Nyali och Bamburi medan söderut du kommer att upptäcka Diani och Tiwi. Alla Elate och när du står titta på vågor på stranden och stim av fisk hoppa ur vattnet, deras skalor blinkande silver i solljuset, skulle du kunna tro att det inte bli mycket bättre än så här.

Men vänta, det finns mer ... Stränderna är inte bara några av de bästa i världen, men de är praktiskt taget öde vilket innebär att till skillnad från Meds du inte behöver slåss om utrymmet på sanden med horder av andra semesterfirare. Sant, kan turister har varit rädd bort av gatuförsäljare som patrullerar stranden ute efter att göra snabba pengar, men för det mesta när det kommer till Mombasa är bilden perfekt skeppsbruten stränder, det finns inte mycket att gnälla över.

Sevärdheter & kultur

Om du kan dra dig ur sanden, det finns massor att se och göra i Mombasa Gamla stan - en labyrint av gränder som kantas av historiska swahili hus och moskéer. Kulturella höjdpunkter är den 16: e-talet Fort Jesus (en kvarleva från stadens portugisiska tidigare), den berömda Twin betar som byggdes till minne besök av drottning Elizabeth till staden 1952 och de Gedi Ruins.