Semester Samana

Läs mer om Samana

De Samana Peninsula på Dominikanska republikens norra ostliga kust är ofta kallad den "verkliga Caribbean", och det är lätt att se varför. Häpnadsväckande vita sanden bra du på semester i Samana, glittrande turkost vatten och en härlig grön falla tillbaka uppfylla Karibien estetiska kriterier, men det är luften av lugn som turisterna verkar komma tillbaka för år efter år. Den atmosfär av lugn är det perfekta sättet att njuta av den rogivande Dominikanska solen, och den till synes ändlösa stränder menar om du vill lägga upp fötterna och glömma stressen i hemmet. Om detta låter som din idé om en ordentlig paus sedan en Samana semester är något för dig!

Med flyg till Dominikanska republiken lämnar dagligen från flygplatser i Storbritannien, har det aldrig funnits ett bättre tillfälle att komma undan. Så dra nytta av On The Beach oöverträffade erbjudanden och boka idag: din dröm semester i Dominikanska republiken är bara några klick bort!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Samana

Väder

Vädret på halvön är som du förväntar dig med Caribbean : sol, sol och mer sol! Temperaturer nå in i trettioårsåldern året runt, vilket inte bara är Samana ett bra ställe att bättra på solbrännan, men du kan göra det i vinter också! Så packa solkräm och boka din semester i Samana idag: du kommer inte hitta ett bättre alternativ till den tråkiga brittiska vintern!

jan 29ºC
feb 29ºC
mars 29ºC
april 29ºC
maj 29ºC
juni 30ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 30ºC
okt 30ºC
nov 29ºC
dec 29ºC

Natur

Semester i Samana handlar om stränder, men de själva aldrig kan beskrivas som "normala". Det finns ett stort utbud för dig att välja mellan, såsom Cozon, Las Terrenas, El Portillo och Playa Popy, och alla har sina egna något annorlunda: vissa är bra för barnen på grund av deras lugna vatten, medan andra skryta vikar och klippor idealiska för grottforskning expeditioner.

Mountainbike är ett bra sätt att förklara några av de mindre tama delar av landskapet, och det finns ett antal båt expeditioner som låter dig utforska på ett annat sätt, vare sig det är i din stammar eller en våtdräkt!

Sport & dykning

Semester i Samana är bra för hela familjen , och är ett utmärkt sätt att helt varva ner. Stränderna som dominerar halvöns kust är idealiska för avkoppling, och det klara, lugna vatten är perfekt för bad och snorkling. För den som söker lite mer spänning, mountainbike och ridning är två mycket populära sätt att utforska den lokala miljön.

Samana kommer också att hålla fotografer bland er, med några av de största valskådning i världen som finns mellan januari och mars, liksom de hisnande vackra El Limon vattenfall som ligger bara en kort resa bort. Både Samana City och Las Tarrenas staden är värd ett besök, särskilt Samana City, som fortfarande har en förvånansvärt många bra engelskspråkiga på grund av sitt amerikanska arv.

Sevärdheter & kultur

Hispaniola, ön som Dominikanska republiken delar med Haiti, var ursprungligen kontrolleras av Tainio indianerna före ankomsten av Christopher Columbus år 1492, och spanska ockupationen började ett år senare. Faktum är att Dominikanska republiken faktiskt inte bli oberoende till 1884 efter att ha sålts till USA för en miljon pesos. Samana stad i sig är en annan historia, som det avgjordes av en grupp befriade amerikanska slavar år 1842, deras inflytande, särskilt språk, fortfarande framträdande idag.

Påverkan av "Americanos" sträcker sig längre än språket dock. Om din semester i Samana faller mellan augusti och oktober, sedan ser du dominikanerna blir levande eftersom det är deras tid av skördefest, som går tillbaka till den västafrikanska traditioner på slaven nybyggare. Ljusa färger, hög musik och en hel del dans innebär att detta är en av de mest underhållande sätt att se lokalbefolkningen på deras autentiska bäst.

För en mer avslappnad Samana semester upplevelse, leta efter den tidigare rekommenderade lokalt ägda barer och klubbar, där jazz och "merengue" är särskilt populära, eller restauranger där de lokalt fångad fisk alltid toppar menyn.

För ungdomar

Samana är en av de lugnare orter i Dominikanska republiken, så får inte vara platsen för dig letar efter en non stop partystämning. Nattklubbar är knappa, men ofta är hotell och resorts sig ge den bästa underhållning för sina gäster. För en mer autentisk upplevelse på semester till Samana, tystare, lokalt ägda barer och restauranger är ett utmärkt sätt att se den dominikanska är avkopplande liksom försöker några lokala rätter.

Boka din semester redan idag!

Samana semester är verkligen ett bra sätt att koppla av med lyx i Karibien nära till hands. Den vita sanden och det azurblå vatten bara göras mer attraktivt genom den härliga klimatet och den välkomnande lokalbefolkningen gör att du känner dig som hemma. Så får ditt pass i högsta hugg: våra Samana erbjudanden är de bästa runt, och bokar tidigt kommer bara att rädda dig mer! För Dominikanska republiken semester, On The Beach är platsen att vara!