Resor till Punta Cana

Semester Punta Cana

Läs mer om Punta Cana

Belägen på östra spetsen av Dominikanska republiken, är Punta Cana en äkta karibiska paradiset. Strålande solsken, vackra vita sanden och en air av lugn och ro gör att när det kommer till avkoppling, det finns inget bättre än ett Punta Cana semester. Den turkosa hav låna ut sin hand perfekt till vattensporter, och det urval av alla inclusive resorts innebär en hög klass smekmånad eller ett femstjärnigt familjesemester är väl inom räckhåll. Med flyg till Punta Cana från flygplatser i Storbritannien lämnar på daglig basis, har det aldrig varit lättare att hitta detta ideal Dominikanska republiken semester. Så dra nytta av de fantastiska erbjudanden vi erbjuder på på stranden och boka din Punta Cana semester idag! Vi har den bästa semester runt till de billigaste priserna - online eller på high street - så missa inte!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Punta Cana

Väder

Temperaturen når i hög tjugoårsåldern året runt, vilket gör en Punta Cana semester ett bra sätt att bättra på solbrännan när du vill! Och vad mer är vintersolen det perfekta alternativet till det brittiska vintern blues, och genom att undvika trängseln på sommaren kan du även spara dig en mindre förmögenhet!

jan 29ºC
feb 29ºC
mars 29ºC
april 29ºC
maj 29ºC
juni 30ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 30ºC
okt 29ºC
nov 29ºC
dec 28ºC

Natur

Med cirka tio orter och städer som ligger intill denna kuststräcka, som började som en promenad tvärs "verkligen kan förvandlas till en av de bästa upplevelserna av din semester. Men om du letar efter lite mer utforskning, då grottforskning utflykter och turer genom Dominikanska djurlivet är väl värda undersökning!

Sevärdheter & kultur

Hispaniola, ön som Dominikanska republiken delar med Haiti, var först av Tainio indianer styrde, och det var inte förrän Christopher Columbus resa år 1492 att ockupationen bytt ägare. Spanska inflytande är fortfarande kvar i dag, särskilt med spanska talade som Dominikanska republiken: s officiella språk. Äntligen år 1884, efter försök från den franska och den engelska att ta över fick Dominikanska republiken slutligen självständighet. Punta Cana sig har utvecklats för turism i huvudsak, och domineras av antalet stora orter som besöks varje år, vilket gör den mest populära Dominikanska republiken semestermål. Även om Punta Cana kanske inte är den bästa platsen att se Dominikanska republiken i sin mest autentiska, det finns ett par sätt att uppleva så mycket av den kultur som möjligt. Shopping på de lokala marknaderna är ett bra sätt att prova några lokala produkter, och 40 minuters resa till närliggande Higuey är kanske ett bättre sätt att få en känsla för verkliga dominikanska livet. Alternativt kan komma på semester till Punta Cana när Carnival träffar i februari, med den ljusa gatuparader och levande färger på show varje söndag visar lokalbefolkningen gör vad de gör bäst - dansa! Deras kärlek till jazz och "Merengue" är självklart, eftersom ett besök på en av de mer avskilda klubbar eller barer i Higuey visar bara alltför väl!

För barnfamiljer

De flesta sträckor av Punta Cana stränder är perfekta för familjer med barn, med mild surfa för stänk. Barnen kommer framför allt njuta av delfiner, sjölejon och visar papegoja på Manati Park Bavaro (Carretera Manati) (www.manatipark.com), en temapark som även innehåller en replik av en infödd Taino byn.

För ungdomar

Nattlivet i Punta Cana är väldigt mycket baserat runt orter. Det finns inga riktiga klubbar hotspots, men hotellen inom orter är oftast mer än tillräckligt när det gäller kvällsunderhållning. Håll utkik efter lokalt ägda barer och restauranger för en mer autentisk kväll ute och en smak av Dominikanska köket.

Nöjesliv

Om hela natten festa eller storstad shopping är din grej, är en semester i Punta Cana kanske inte för dig. Men om du vill ha en veckas total avkoppling i ett läge vid havet lycksalighet, då är man definitivt på rätt plats. För många människor på Punta Cana det är en sak och en sak bara: stranden. Den vita sanden sträcka en fantastisk 50 km längs den dominikanska kusten och ansluta ett antal orter, däribland Bavaro och Macao. Det läget vid havet är perfekt för vattensporter, segling, vattenskoter, dykning, vattenskidor, parasailing och mycket mer. Bege dig ut på en båt för att "Dolphin Island" för att simma med delfiner och utforska lokala marina livet, eller om du hellre vill hålla fötterna på torra land, är en jeepsafari bara ett av sätten att utforska Dominikanska republikens mer tropiska vilda sidan. Så oavsett om det är grottforskning eller ridning längs stranden, hastighet båtliv eller enkla sola, det är definitivt något att hålla hela din fest underhöll på Punta Cana semester!

Sol & bad

Punta Cana är populär bland familjer och par.

Boka din semester redan idag!

Om du är ute efter sol, hav, sand, och den ultimata avkopplingen, inte leta längre än Punta Plata. All inclusive resorts tar hand om alla dina behov, så att du kan njuta av Karibien i fullständig fred. Och när du har upplevt den unika vita sanden, du vill komma tillbaka om och om igen! Så får ditt pass redo och boka tidigt för bästa erbjudandena från på stranden: din Punta Cana semester är bara ett par klick bort!