Resor till Amalfi

Semester Amalfi

Läs mer om Amalfi

Beläget på södra västkusten av Italien , är Amalfi en härlig stad med pittoreska landskap och hisnande kusten. Omkring 24 miles sydost om Neapel, är Amalfi fylld med historia, vilket gör det till ett perfekt semestermål för den som söker det lilla av kultur.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Amalfi

Väder

Amalfi geografiska läge vid Medelhavet ger det hand perfekt till en idealisk semester klimat. Temperaturer på sommaren kan nå upp till 35 grader, perfekt för de sol arbetssökande bland er. Men skiner Amalfi även under våren, med maj temperaturen ofta når de höga 20-talet.

Beroende på din semester behov, våren kanske en perfekt tid för dig att se Amalfi, trots att sommaren aldrig blir väldigt varm på grund av kyla vindar som blåser inåt landet från Medelhavet.

jan 12ºC
feb 14ºC
mars 18ºC
april 20ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 26ºC
aug 27ºC
sept 25ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 10ºC

Sport & dykning

Amalfi är perfekt för en romantisk, kulturell semester. Amalfi katedralen är ett måste, byggd till minne av St Andrew i de 12th och 13th århundradena. Mindre än en timmes tågresa bort ligger den historiska mecka i Pompeji, platsen för den romerska civilisationen som ödelagts av vulkanen Mt. Vesuvius i AD 79.

De områden rika historia ger en mängd historiska platser och kyrkor, och stränderna är en fröjd på sommaren. Katedralen Duomo lockar skaror av turister varje år, men det är den pittoreska marinmålning som stjäl showen på Amalfikusten. Så för din egen bit av italienska glädje, boka din semester i dag med på stranden!

Boka din semester redan idag!

Här på On The Beach är vi stolta att kunna erbjuda ett brett utbud av stort värde hotell i Amalfi, liksom ett urval av billiga direktflyg till Italien från Storbritannien och Irland. Vår live-bokningssystem gör det enkelt att skapa egna anpassade semester till Italien, varför inte du ge det en chans och boka idag! Det är lätt, snabb, pålitlig och ger bra värde för pengarna.