Resor till Indien

Semester India

Läs mer om Indien

Indien, med huvudet i snötäckta Himalaya och fötterna i ljumma Indiska oceanen, är hem för över en miljard människor. Med ett rikt och exotisk kultur som går tillbaka cirka 5000 år, är det en mind-bedövande blandning av klimat och geografi, traditioner och språk, religion eller etniskt ursprung, och ändå är det en plats där skillnaderna firas och folket leva tillsammans i fred.

Inte undra på en semester till Indien innebär så många olika saker för så många olika människor. Det är ett land där moderna skyskrapor sitter sida vid sida med gamla tempel, där lyxbilar köra runt heliga kor, där gamla föreställningar blandas med moderna seder och bruk. Men, oavsett var du går kommer du att mötas av synintryck, ljud och upplevelser röra sinnena på ett sätt som är unikt indiska.

Så oavsett om du drömmer om att sola på en soldränkta stranden i Goa eller hitta upplysning i Himalaya ashkram, dykning i en exotisk och färgstarka basaren i Madras eller förlora dig själv på ett monument till evig kärlek i Agra, omfamna livfullhet och ren kaos i Delhi eller återuppleva dagar Raj i Shimla, titta på traditionell indisk dans i Calcutta eller den senaste Bollywood snärt i sin hemstad Mumbai, är det alla väntar på dig här!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Indien

Väder

Liksom allt annat i Indien, vad du får beror på var du går. Klimatet varierar från varmt och fuktigt regnskogarna i sydväst, till öknen i väster och alpina tundran och glaciärer i norr. Men om det inte var förvirrande nog, det finns också stora skillnader mellan olika delar av samma region. I allmänhet har dock Indien fyra årstider: vinter (januari och februari), sommar (mars-maj), en monsun regnperioden (juni-september) och en post-monsun perioden (oktober-december). Så, om du behöver solskydd och hattar eller Regnkläder och tröjor beror på när och var du går.

Natur

Soaring berg, tätt regleras med slätter, vidsträckta öknar, gyllene stränder, tropiska regnskogar och ångande djungler - Indien har allt.

Sport & dykning

Det finns så mycket att se på Indien helgdagar att det är svårt att veta var man ska börja! Den bergiga och vackra norrut, hem till Hill-stationer och religiösa reträtter, den hinduiska-Heartland där miljontals tvätta i det heliga vattnet i Ganga, den svindlande vackra Thar, den färgstarka städerna i Rajasthan, de historiska templen i Tamil Nadu, den Golden Sands i Goa, tempel städerna Puri och Bhubaneswar, te trädgårdar i nordöstra, den kosmopolitiska städerna i Bombay, Calcutta, Madras och Delhi, de tropiska skogarna i Kerala, den sikhiska Gyllene templet i Amritsar, grottan Kloster av Ajanta, kamelsafari i öknen eller Tiger-spotting i djungeln - en förteckning över vad man ska se och vart man ska gå i Indien är oändlig.

Sevärdheter & kultur

Indiska civilisationen sträcker sig över 5000 år och omfattar invasioner och ockupationer från Grekland, Centralasien, mongoler och de europeiska makterna. Mycket av dess historia domineras av de två huvudsakliga religioner - hinduism och islam.

Den äldsta av de två är hinduism, vars rötter sträcker sig tillbaka till 1500 f Kr. Den höjdpunkt hinduiska civilisationen kom under kejsar Ashoka i det 3rd århundradet BC, då han förenade de flesta av subkontinenten under hans styre. Islam kom i den 10: e talet och kort därefter ättlingar till Djingis Khan svepte in från öst. Resultatet blev ett stort muslimskt land i norr, men en som dominerades av religiöst toleranta mongolerna som lät hinduismen att blomstra.

Mongolerna var upp i indisk kultur och deras Mughal imperiet hade kontroll när de första européerna kom på 16-talet. Teckningar av kryddan handeln och landets ädla stenar, kämpade européerna över sönderfallande Mughal imperiet. Av 19th Century British kontrollerade större delen av landet.

År 1947 den indiska subkontinenten blev självständigt, men efter ett blodigt religionskrig delat upp det i muslimskt dominerade Pakistan och Bangladesh och hinduiska-dominerade Indien. Idag Indien, med en befolkning på 1 miljard, är världens största demokrati.

För ungdomar

Indien är ett modernt land i ett forntida land, så om det är en dans till gryningen klubb i Bombay, en enkel måltid och tidigt till sängs kvällen på ett kloster eller något däremellan, är det här.

Boka din semester redan idag!

Kom själv och upptäck detta fantastiska land, där forntida civilisationer, fascinerande religioner, hisnande monument och exotiska kulturer blandas så lätt med modern teknik, lokaler och syn på livet. Låt On The Beach hjälper dig att göra din Indien semester dröm.

Populära semesterorter