Resor till Sissi

Semester Sissi

Läs mer om Sissi

På resor till Sissi kan du förvänta dig riktig avkoppling och lugnt och ro. Sissi ligger på den nordöstra kusten av Kreta, nära staden Malia. Här möts du av flera briljanta städer, genuin kultur och många event, året om. Den perfekta tillflykten för såväl par som familjer.

Vädret i Sissi

På Kreta börjar temperaturen stiga i cirka maj, och kring juli – augusti ligger temperaturerna runt 25 – 30 grader. Undviker du helst de allra hetaste månaderna går det utmärkt att resa och bada ända in i oktober.

Stränderna i Sissi

Stränderna i och runtomkring Sissi är alla mycket familjevänliga och vackra tack vare den sammetslena stranden och klarturkosa vatten. Boufos Beach ligger endast 500 meter från stadens mitt och är vida känd för sin renlighet och härliga atmosfär. Här finns en mängd solstolar och parasoll att koppla av vid. Det finns även en mindre strand vid stadens hamn.

Mat och dryck

Inget går upp mot att utforska den lokala kokkonsten när man är på resande fot! Kreta är hem till en mängd spännande och läckra rätter. Vi kan tipsa om den mättande stuvningen ”Sofegada”. Sofegada görs på säsongsbaserade grönsaker och serveras ibland med skaldjur. Efter maten som tilltugg till ett gott glas vin kan vi tipsa om ”Saganaki” – grillad ost med en skvätt citronsaft eller honung.

Att se och göra

Om du är den som gärna upplever genuin kultur när du är ute och reser så kommer Sissi vara perfekt för dig. Här finns endast ett fåtal barer och tavernor, men närheten till staden Malia nattliv och Agios Nikolaos festivaler gör Sissi till en perfekt ort för den som gärna kombinerar avkoppling med livlighet.

Kort fakta om Sissi:

Tidsskillnad:

Svensk tid +1 timme

Officiellt språk:

Grekiska

Folkmängd:

Cirka 300 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan