Resor till Sissi

Semester Sissi

Läs mer om Sissi

Om du är en för lugn och ro och vill komma så långt bort som möjligt från kommersiella helgdagar, då Sissi är platsen för dig. Omgiven av vackra stränder och vackra vikar, känns denna utväg som en annan värld. På norra kusten av Kreta , är Sissi endast 24 miles öster om Heraklion och 3 miles öster om Malia .

Även denna anläggning är för dem begär en lugn semester, kan de som vill ha lite mer action huvudet 30 minuter ut till Agios Nikolaos där den har en mer levande känsla. Vädret är ganska bra året runt, så om du vill sola på stranden eller vid poolen på en av de många hotell på Kreta då sommarmånaderna är det dags för dig.

Visa resmål på kartan

Väder

Som väntat på Kreta vädret håller sig ganska bra under hela året, mycket bättre än den brittiska ändå! Vädret på Kreta kännetecknas av milda, regniga vintrar och varma, torra somrar. Månader från januari till maj, kan du förvänta dig några regniga dagar, men det finns gott om soliga dagar också. Vädret kan vara ganska oförutsägbar under dessa månader så om du planerar att besöka orten under denna period, se till att du tar med en päls!

De som är soldyrkare kommer att njuta juni, juli och augusti även om det kan vara blåsigt solen alltid ut och temperaturen brukar träffa runt 30-talet. Räkna med de senare månaderna att vara oförutsägbar med regnskurar så packa varma kläder.

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Sissi stränder är något att skåda som den mjuka gyllene sand och blått hav definitivt kommer att göra detta till en semester att minnas. Sissi Stranden är trygg för simning, eftersom den skyddas av en våg-brytare så det här är perfekt för dem på en familjesemester.

Viken öster om byn har en fin sandstrand med små resurser och det finns en liten strand nära hamnen. Den som vill delta i någon snorkling bör gå ner till stranden intill Hellenic Palace Hotel som den lilla ön utanför kusten och perfekt för snorkling.

Sport & dykning

De som älskar att stirra ut på ett fantastiskt landskap kommer att vilja besöka hamnen i slutet av Sissi är huvudvägen. Vacker blå vatten omgivet av stranden tavernor gör det till en perfekt plats att stanna till, köpa en drink och njuta av den fantastiska utsikten. Den tillhåll skapades vid havet gräva djupt långt in i landet och bildar en lång vik som är en perfekt fototillfälle.

Om du känner för att ta ett äventyr skulle vara intresserade med den arkeologiska platsen i Malia eller Milatos med sina havet tavernor. Andra spännande platser inkluderar de kloster av St George i Selinari, den traditionella byn Vrahassi och historiska Spinalonga.

Sevärdheter & kultur

Den som vill få en känsla av kultur kanske vill besöka festivaler hålls i närliggande Agios Nikolaos. De håller en konstfestival från slutet av juli till början av september med traditionell kretensisk dans trupper och musiker. Vid sällsynta tillfällen lokalbefolkningen kast ibland parter för besökande utlänningar som gynnar festivaler än nattklubbar i Malia.

För ungdomar

Det finns bara ett begränsat antal barer och tavernor i Sissi vilket till viss är det överklagande. Inte förväntar nattklubbar öppet till gryningen eller högt dunkande dansmusik, är denna utväg för dem som begär lugn och ro. Men om lugn och ro är inte din sak, kan du bege dig till Malia och Hersonissos , som båda har många barer och klubbar.

Boka din semester redan idag!

Denna resort är perfekt för dem som vill ha en lugn semester så om du vill ha tid borta från stressen i arbetet, är detta platsen för dig. På stranden erbjuder några fina hotell och flyg till Kreta så varför inte boka nu!