Resor till Fodele

Semester Fodele

Läs mer om Fodele

Fodele är en charmig by och härliga Beach Resort ligger mellan städerna Heraklion och Rethymnon på Kretas nordkust. Förutom de uppenbara attraktionerna i sandstrand och vackra, grönskande dal där byn kastas man har den främsta anledningen Fodele blivit en fixtur på turist-krets är dess berömmelse som födelseplatsen för målaren El Greco. Det finns ett museum och flera andra historiska platser i närheten, så om du är här på en dagsutflykt, eller vistas i en av de stora hotellen på orten, du brukar bli besviken.

Det är lätt att ta sig till från Storbritannien, med direktflyg till Kreta. På stranden kan du hitta de bästa rummen på de bästa hotellen i Fodele, så boka nu för fantastiska Kreta semester .

Visa resmål på kartan

Väder

Fodele har ett varmt Medelhavsklimat med långa varma somrar. Detta är den bästa tiden att njuta av din Kreta semester om du vill ha sol, hav och sand, och havet är varmt nog att bada från april till november. Våren är vacker med skurar av vilda blommor längs dalen mellan byn och havet, och hösten är trevligt när det börjar svalna. Endast på vintern går att slå vädret grått och ibland våt.

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Fodele är en charmig by i ett lugnt och bördiga dalen som leder till en vacker kustlinje. En bäck rinner genom dalen, vattna den frodiga grönskan. Apelsin, citron och lime lundar omger byn och bergen som rullar ner till kusten. Fodele har en bred vik och fin sandstrand som är väl försedd med sol och bad anläggningar, kaféer, tavernor.

Anläggningen har ett antal riktigt bra hotell med utsikt ut på den lysande blå kretensiska havet. Fodele har idylliska landskap, med dess pittoreska byn, pittoreska dalen och fantastiska stranden.

Sport & dykning

Fodele byn berömmelse är att det är födelseplatsen för målaren El Greco (1541-1614). Även om det finns någon tvist om detta påstående med några akademiker tror det mer troligt att han föddes i Heraklion, byn är mycket attraktivt och väl värt ett besök. Vid kanten av byn är museet av El Greco, i vad som påstås vara det hus där han föddes. Här hittar du reproduktioner av hans verk, tillsammans med dokument om hans liv. Det finns ett kafé knuten till museet där du kan få förfriskningar.

Nära museet är den vackra lilla kyrkan av Panagia. Detta dömd fjortonde-århundradet bysantinska kyrkan byggdes på platsen av en äldre basilika, och inuti finner du återställd fresker från en gyllene era av religiös ikonografi.

På landsbygden i närheten av Fodele det finns andra historiska sevärdheter. The Venetian byggde kapell och trädgårdar förbundsark Savathiana ligger i ett fantastiskt läge i bergen, och klostret Agios Panteleimon är en annan venetianska webbplats. Lite längre bort är ruinen av Tilissos palats, en mycket viktig minoisk arkeologiskt fynd.

Sevärdheter & kultur

Kreta har en rik historia, med på varandra inkräktarna och ockupanterna, och som hem för den minoiska civilisationen krediteras som födelseplatsen för den europeiska kulturen. Den bysantinska och venetianska epoker var viktiga och turbulent tid för ön, och i och runt Fodele du kan hitta bevis på detta förflutna. Fodele är mest känd som hem för El Greco. Född 1545, gick han på att bli en mycket viktig figur i konsthistorien, dog i Spanien 1614.

Fodele är ett bra ställe att njuta av kretensiska kulturen. Den kulturella nav i Heraklion och Rethymnon, som Fodele ligger mellan, båda har konstfestivaler från juni till oktober. Mot slutet av juli varje år Fodele värd en egen kulturfestival, med kretensisk traditionell musik och spelar bland andra nöjen.

Dalen runt byn är känd för sin goda apelsiner, citroner och lime, och om du besöker Förbund Savathiana kommer du att kunna köpa läckra citrus sylt görs av nunnorna som bor där. Liksom resten av Kreta höjdpunkten på den religiösa kalendern är Stilla veckan, så om du är där under påsken räknar med många fester som äger rum i lokala byar.

För ungdomar

Fodele nattliv fokuserar på kaféer och restauranger längs stranden. Det finns ett urval av bra ställen att äta, ett antal barer och hotell också kvällsunderhållning. Om du är ute efter en mer bullrande atmosfär kanske du vill bege dig till Chania för en utekväll, men om du känner för en cool kväll efter en dag på stranden, är Fodele platsen för dig.

Boka din semester redan idag!

Fodele är ett perfekt resmål för lugn, avslappnad Kreta helgdagar, med den historiska byn, fantastisk natur, och naturligtvis den vackra stranden och resort vid havet. On The Beach har de bästa erbjudandena på flyg och boende i Fodele, så boka nu för din drömsemester i solen.