Resor till Taba Heights

Semester Taba Heights

Läs mer om Taba Heights

Taba Heights hittar du vistas i ett av Röda havets riviera spirande nya orter, som ligger på toppen av det azurblå inloppet till Aqaba Gulf, som skiljer Egypten från Saudiarabien och Jordanien. Den dykning som erbjuds här är kanske den främsta anledningen för de flesta besökare på Taba Heights, men det finns så mycket mer att underhålla dig här. Golf, vattensporter, inklusive vindsurfing, och resor till den lummiga öar till havs, med exotiska flora, fauna och voljär liv hjälper till att hålla saker intressant på semester till Taba Heights.

Allt detta är bara sex timmes flygresa bort, plus en kort bilfärd från Taba flygplats till ditt hotell vid stranden! Så om du vill komma bort från stressen i arbetet och hemmet låter lockande för dig, boka din semester i Taba Heights idag och börja ser fram emot en vilsam paus i solen!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Taba Heights

Väder

Amun Ra arbetar hans magi här, konstant sol och inget regn innebär att Egypten är en favorit för familjer, par och vänner, året runt! Har själv en glad lite jul vid poolen med temperaturer runt 18 grader Celsius, eller modiga hunden dagar i juli, med middag temperaturer toppning ut över 40 ° Celsius. Åtminstone kan du alltid svalka dig i Röda Havet!

jan 21ºC
feb 22ºC
mars 24ºC
april 26ºC
maj 30ºC
juni 33ºC
juli 35ºC
aug 35ºC
sept 33ºC
okt 30ºC
nov 23ºC
dec 22ºC

Natur

Den genomskinlig blå bukten vatten här sänka ett azurblått lie mellan den gyllene sanden på den steniga stranden och bergen på andra sidan. Apropå berg, en jeepsafari i roströd monoliter inlandet är perfekt för ett panorama över det karga landskapet, med havet i fjärran. Alternativt kan du promenaden över utväg för några fantastiska moderna arkitektur påminna om gamla, islamiska och koptiska influenser.

Sport & dykning

Semesterresor till Taba Heights kommer att få dig att besöka ön Gezirat al-Farun med den medeltida befästningar betala samtidiga hyllning till både islamiska och kristna kultur, och sägs vara den bibliska hamn Salomo. Du kan besöka Faraos Isle också att se 12-talet slottet Crusader största fiende, den legendariska Saladin. Som inte finns räkna alla dykning och det som erbjuds: vattnen runt Taba här har några stora korallrev som kan dryckestråg, eller visas på en kryssning på ett glas botten båt.

Sevärdheter & kultur

I närheten av Eilat, strax över gränsen i Israel, har utmärkt marknader och basarer med alla de turistiga utstyrsel inklusive souvenirer av keramik, kläder och juveler. På hemmaplan kan du korsa helgen marknaderna i Taba sig för några läckra tilltugg, skaldjur och egyptiska bakverk. Det finns gott om festivaler vidare ner längs kusten i Sharm, så reser söderut i januari för den koptiska nyår, eller i maj för den maniska kamel tävlingarna!

För ungdomar

Kasinot här är öppen dygnet runt på helger och i morgon varannan dag, men du vill inte gå i konkurs under din Taba Heights du kan spendera dina pengar i de många barer och restauranger i de 5-stjärniga hotell här. I närheten av Sharm el Sheikh är navet i Röda havet nattliv och nattklubbar kommer förmodligen att dras här för det är non-stop festande, Hard Caféer Rock och pittoreska pubar. Genom Taba strand hittar du grillar och barer som att titta på den härliga solnedgångar.

Boka din semester redan idag!

För alla de bästa erbjudandena på din semester till Taba Heights och din vistelse på ett brett utbud av hotell i Taba, på stranden kan inte bli slagna! Den genomskinliga vatten, fast blå himmel och många sevärdheterna i Taba väntar - men du bör inte vara! Boka nu för en hel del och upptäcka denna klyfta paradis för dig själv!