Resor till Taba

Semester Taba

Läs mer om Taba

Om Egypten semester är toppen av din prioriteringslista i år, gör Taba din favoritdestination! Beläget på toppen av Akabaviken, safir flisa som skiljer Egypten från Saudiarabien, är Taba en perfekt blandning av gyllene slammade stranden omgiven av koraller och klara vattnet i norra Röda havet Riviera. Härifrån, allt från dykning och surfing runt korall-rika vatten till fjällvandringar, rider quad och kryssningar till den frodiga Farun öarna är en möjlighet!

Sex timmar max på ett plan från Storbritannien tar dig till Taba flygplats, och när din glatt förskansat sig i ditt hotell i Taba, komplett med pool och bar, kommer du antagligen slita dig till stranden - men inte Oroa dig, det är värt det. Det finns så mycket mer att Taba helgdagar som bara sol och hav!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Taba

Väder

Taba Semester är ett perfekt alternativ för familjer och par likadana oavsett årstid, precis så länge du ta med din solkräm och sandaler! Taba betalar ingen uppmärksamhet till vintertid, med temperaturer i december runt 20 grader märke, medan somrarna stiger 40 ° Celsius. Med ett sådant fantastiskt väder under hela året, det finns verkligen inga gränser för när du kan åka på semester till Taba.

jan 21ºC
feb 22ºC
mars 24ºC
april 26ºC
maj 30ºC
juni 33ºC
juli 35ºC
aug 35ºC
sept 33ºC
okt 30ºC
nov 23ºC
dec 22ºC

Natur

Taba fantastiska kustlinje är på den geografiska spetsen av Sinaihalvön, med miles av bergssidan overhead och vackra gyllene stränder kolliderar färgglatt med klarblått vatten i söder. Fjällvandringar, naturligtvis, erbjuder den mest spektakulära vyer här, men du kan också korsa palm-strödda, yacht-lastad port, speciellt trevlig i solnedgången när båtarna kommer in

Din semester i Taba kommer också att ge dig chansen att utforska närliggande Farun Island, en halv mil till havs, med den medeltida befästningar ryktas om att bygga på kung Salomos flotta.

Sport & dykning

Bortsett från krampa njutning av golf, är vindsurfing och vattensporter, ett av de mest populära sysselsättningar för Taba semester vandring och turer quad genom de omgivande majestät Sinai berg, med sina slingrande vägar hem till någon, men måsarna oroar sig över huvudet. Dykning och snorkling kan avnjutas på närliggande Waterworld eller den stora reven vid Eilat och Taba Heights .

En underhållande time-out kan också hade vid den moderna medeltida slott Zamam, fylld med katakomb bar och swimmingpool. För den äkta varan, men få på en båt till faraos Isle för att se 12-talet slottet Saladin, korsfararnas mest formidabla fiende. Från Taba är bundet byn och gyllene seafronts du är också strategiskt placerade för att utforska de stora pyramiderna och jätte sfinxer i Giza och Kairo.

Sevärdheter & kultur

Taba tidiga historia är höljd i dunkel från biblisk tid, trots att de intill Kung Salomos välrenommerade port och berget Sinai, en la tio budorden, det var säkert en viktig och omtvistade delen av den faraoniska landar. Tvister över Taba rättmätiga ägare ha spillt över till modern tid, med Israel och Egypten båda tävlar för sin makalösa kustlinje och strategiska position på golfen. Eftersom den internationella kommissionen för 1988 härskade i Egypten fördel, semester till Taba har blivit allt mer populärt, medhjälp det metamorfos från sömnig fiske bakvattnet till Röda havet hotspot.

När utforska monolitisk bergen vid Sinai, kommer du oundvikligen över beduinerna - en stolt berg stammar-personer engagerade för att bevara sin kultur av familjär lojalitet och öken överlevnad, som du kan lära av dem medan på safari. I Taba Heights själv, kan du alltid besöka helgen marknaden, eller ännu bättre, få på en dagsutflykt till Eilat för några allvarliga byteshandel, det är bara några miles därifrån, och här kan du köpa alla typer av silke och satin till Flea Market. Medan på semester i Taba, ta lite tid för att prova den lokala öknen rätter - fisk kebab, kryddat paprika och bondbönor, och även bakverk!

För ungdomar

Taba har lika bred och eklektisk ett utbud av internationella rätter som du förväntar dig från Röda havet, med restauranger i Sinai som erbjuder allt från toskanska till Tandoori. Nattlivet i hotell är förstklassigt, med barer spela både lokala och popmusik in på småtimmarna, liksom magdans. En natt på stan kan tas när du är ute på klubbar i Sharm el Sheikh , men nära hem du har också fått kasinot, öppet till frukost, eller 24 timmar på helgerna.

Boka din semester redan idag!

Den hisnande skönhet Aqaba Gulf väntar. Taba semester är förstahandsvalet för alla som söker roligt i solen, för att inte nämna några av de finaste dykning i Egypten. På stranden är första valet för att boka din Taba semester och logi i en rad Taba hotell! Dröj inte, det finns fantastiska erbjudanden som finns nu!

Populära semesterorter

Taba Heights

Taba Heights

Taba Heights hittar du vistas i ett av Röda havets riviera spirande nya orter, som ligger på toppen av det azurblå inloppet till Aqaba Gulf, som skilj…

Läs mer