Resor till Marsa Alam

Semester Marsa Alam

Läs mer om Marsa Alam

Egypten semester vid Röda havets riviera har exploderat i popularitet de senaste åren, men ingen så snabbt som Marsa Alam semester, en av de mer nyligen upptäckt resorts. Hem till några av landets finaste dykning och snorkling i det varma vattnet i det omgivande havet, höga palmer och gyllene sandstränder angränsande enorma korallrev, är Marsa Alam The Paragon av paradisiska seafronts i Egypten .

Oavsett om du är en dykare, sol-dyrkare eller historiker, det finns något för alla här - och mer än bara oförtrutna solsken! En sex timmars flygning från Storbritannien tar dig till detta arabiska Oasis - och vi satsar på att din första semester till Marsa Alam är transparent vatten som inte kommer att vara din sista!

Visa resmål på kartan

Väder

Marsa Alam semester menar hängande vid poolen eller på stranden kylning, men utan kyla! Temperaturer här på Röda havets riviera näst sydligaste orten lever upp till de subtropiska latitud. Temperaturer genom det så kallade vintrar genomsnitt ca 25 ° C, med temperaturer som når sin höjdpunkt i augusti när de stiger till 45 ° Celsius. Oavsett vilken tid på året som passar dig och din familj bäst för Marsa Alam semester, lovar vädret att vara varmt. Amun-Ra arbetar hans mäktiga magi i Marsa Alam!

jan 21ºC
feb 22ºC
mars 24ºC
april 26ºC
maj 30ºC
juni 33ºC
juli 35ºC
aug 35ºC
sept 33ºC
okt 30ºC
nov 23ºC
dec 22ºC

Natur

Man kan inte förneka det, Marsa Alam semester behandla dig till en av Egyptens mest underbara seafronts gjorde allt vackrare på grund av att det är vilande lugn, ännu oförstörda av maniska turismens av Egyptens inre städer. Det finns oändliga miles av palmer strödda, mangrove-prickade stränderna här gränsar det kristallklara vattnet i Röda havet, med navet i fisket livet fortfarande att finna i den gamla stenen kajen och by som är centrum.

Röda havet bergen är utmärkt för klättring, särskilt på eftermiddagen, om så bara att ta i den dikotoma konflikt mellan deras tawny stenar och safir blå himlen ovanför. Om du bestämmer dig för att göra resan du kommer att bli rikligt belönad som de ger vacker solnedgång panoramor av kusten också.

Sport & dykning

Du kan inte komma på semester till Marsa Alam utan att besöka Elphinstone och Dolphin House, den stora rev i närheten som ger besökarna möjlighet för vattenlevande prospektering bland jätte sköldpaddor, spinner delfiner och mångfärgade fiskstim, eller bara en plats för snorkling.

Den mer kulturellt benägna kan besöka romarnas ädelstenen gruvorna i Geli, och åtföljande ruinerna av romerska städer längs kusten. Wadi El Gemal National Park, är i regionens "Camel Valley" värt en dagsutflykt i sig, varken på baksidan av en av det pucklar är samma namn, eller till fots.

Sevärdheter & kultur

Marsa Alam fick det främsta historiska rykte som en handelsväg och centrum för Emerald utgrävning i tiden för Ptolomies, Egyptens sista sanna faraonisk dynastin. Romarna fortsatte verksamheten i gruvorna följande Augustus "erövrande av Egypten, som kluster av romerska ruiner längs kusten vittnar.

Området förlorade denna bokstavligen glittrande rykte i den medeltida islamiska perioden, med lokalbefolkningen lever istället av en inte oansenlig frukterna av Röda havet. Det status quo var för evigt förvisad när Marsa Alam flygplats öppnades 2001, katalysera regionens omvandling från obskyra fiskeläge till spirande turistort.

Marsa Alam Gamla stan består av en huvudgata med några bra souvenirbutiker som säljer lokala grannlåt från juveler till kannor, eller så kan du alltid fånga en smak av det lokala livet vid hamnen med sina fiskare hissa ut sina nät under solen - Marsa Alam är perfekt kust läget gör att fisk och skaldjur är ordningen för dagen här.

Om du kommer på semester till Mara Alam i sommar, se till att din resa till Luxor sammanfaller med Summer Shopping Festival, en av Egyptens största, eller för en tystare kulturella strävan, se till att åka på en kryssning nedför Nilen - det är väl värt ett par timmes resa.

För ungdomar

Om alla de vattensporter och ökensafari har slitna ut dig, koppla av - det finns gott om barer och restauranger i hotellets här, med de vanliga tecknen på arabiska nätter - magdans och musik in på småtimmarna. Även budgeten hotell i Marsa Alam ligger över par för servicenivå. Bortsett från hotell, en dagsutflykt runt Luxor är värt ett besök för en del pyssel runt Konungarnas dal och nätter promenader runt cocktailbarer och engelska pubar.

Boka din semester redan idag!

Marsa Alam har snabbt blivit en av Röda havets mest populära semesterorter tack vare sin fantastiska dykplatser, överlägsen havet skönhet och ogenomträngliga lugn - så klicka dig till en semester, hoppa på ett plan, och gå som en egyptier till stranden av dina drömmar! Dröj inte, det finns fantastiska erbjudanden på Marsa Alam semester just nu!

Populära semesterorter

El Quesir

El Quesir

Semesterresor till El Quseir är nummer ett för dykning, vattensporter och perfekta stränder utsikt över det kristallklara vattnet i Röda havet. Men de…

Läs mer