Resor till Luxor

Semester Luxor

Läs mer om Luxor

Semesterresor till Egypten innebär alltid gott om sol och sightseeing, men Luxor är en utväg som ger inte bara dessa, men alla kultur och storhet som är Egypten : i Konungarnas dal, den antika staden Thebe, den enorma Kolossen på Ramses och Temple of Karnak - Luxor är hem för alla dessa och mycket mer!

Luxors allestädes närvarande reliker är världsberömda inte bara för sin ålder, men för deras utmärkta tillstånd av konservering: du kan nästan se de gamle gå in och ut i sanden-bakade tempel här. Det finns ännu mer att hålla dig sysselsatt på Luxor helgdagar, såsom puls lokala basarer och marknader, båtturer över stranden av legendariska Nilen, och gott om barer och restauranger där du kan fukta vissla under evigt blå himlen.

Mysteriet och förundran i det gamla Egypten väntar - Luxor International Airport ligger bara sex timmars flyg från dig, och på stranden är de bästa erbjudandena på Luxor helgdagar tillgängliga just nu!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Luxor

Väder

Amun-Ra verkar vara på övertid i Luxor: solen är permanent ute! Temperaturen här varierar från häpnadsväckande sommarens toppnoteringar på över 40 ° C till heta vintrar runt 20 grader, så det är inte konstigt att semester till Luxor är valet för miljontals turister oavsett årstid. A Christmas semester i Luxor kan spenderas utbyta gåvor runt hotellet pool och dunka på solskyddsmedel innan du beger dig ner till Nilen!

jan 21ºC
feb 22ºC
mars 24ºC
april 26ºC
maj 30ºC
juni 33ºC
juli 35ºC
aug 35ºC
sept 33ºC
okt 30ºC
nov 23ºC
dec 22ºC

Natur

Luxor är ett av världens mest fascinerande platser främst på grund av att det är uppsättningen av tusenåriga konstruktioner, och det bästa sättet att visa det är på en båttur över världens längsta flod, Nilen. Härifrån kan du ta te och titta på exotiska djur på myllrande vatten, medan sandiga gator och sfinxer SEGUE i gyllene öknen för miles runt. Donkey rider är också utmärkt för eftermiddagen panoramor av gravarna vid Necropolis på Västbanken, eller vandra uppför steniga stup att dricka i skönheten i denna eviga staden och det omgivande klipporna i solnedgången.

Luxor kom till världens uppmärksamhet genom upptäckten av Tutankhamuns grav 1922, men detta är bara toppen av sanddynen - det är byggt på den antika staden Thebe, den glittrande huvudstaden i det Nya Riket, och engångskostnader magasin för rikedom av Egypten. Efter långsam minskning av Egypten som en gammal supermakt, Thebe hittat en nisch som världens äldsta turistort, besöks av rika greker och romare över 2000 år sedan!

På senare förblev Luxor i århundraden av dvala tills uppkomsten av egyptologi kom i den okuvliga Invader, en modern turist.

Sport & dykning

Luxor är ofta marknadsförs som världens största friluftsmuseum, och det är svårt att inte instämma: utforska själv dalarna i kungar och drottningar, med sina utsmyckade hieroglyfer, eller passera till den störtade Kolossen på Egyptës största farao, Ramses II, vid Ramesseum Tempel. Apropå tempel, är den berömda Karnak en kort promenad eller vagn bort, med mer välbevarade helgedomar, statyer och obelisker än vad som är anständigt!

Om du ska på en familjesemester till Luxor, du kommer säkert att ha mycket att hålla alla sysselsatta. För barnen, är en resa till Mumifisering museet för att upptäcka hemligheter av detta mest omtalade konst av de gamle. Sedan finns palatsen i Ramses och Amenhotep, och jätten statyer och 3000 år gamla arbetstagare byar som också finns i överflöd. Uttråkad på Luxor semester? Definitivt inte!

Sevärdheter & kultur

Luxor semester inte bara att strosa genom ett land med antika underverk - Det här stället är en veritabel stad av de levande! Det är den årliga gatufesten i Abu El-Haggag hölls strax innan Ramadan i augusti, med sin blandning av islamisk kultur och klassiska egyptologi, hästkapplöpningar och parader båt!

De som modiga Luxor i sommar kommer att möta Shopping Festival, med fynd på exotiska varor, smycken och satin för det är en månad långa varaktighet, och oavsett vilken årstid, ska du se de lokala marknaderna, med allt från kryddor till keramik som bytt för under solen!

För ungdomar

Nätter på semester till Luxor kan whiled bort på Brilliant Hotel shindigs, med barer och magdans i full gång på småtimmarna, eller så kan du våga ner de viktigaste gatorna i den moderna staden, som Sharia al-Karnak, för mysiga små matställen och högklassiga internationella rätter. Den Quintessentially engelska kungens huvud Pub, om Khalid Walid Street, är öppet 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året, ett måste för en del traditionella pool, öl och fotboll, och är snabbt på att bli platsen för valet för ambulerande britter. För ett miljöombyte, varför inte tillbringa dagen i Aswan ?

Boka din semester redan idag!

Boka nu! On The Beach har alla de bästa erbjudandena på Luxor semester och logi i en mängd olika hotell i Luxor. Från sfinxer till sarkofager, detta antika land Egypten - så varför vänta? Du är bara några klick bort från Konungarnas Dal!

Populära semesterorter

Aswan

Aswan

Egypten semester bör innebära både avkoppling och en chans att upptäcka underverk av denna antika land, och det finns utan tvekan inget bättre för att…

Läs mer