Topp 5: Rekordvärme på stekheta resmål

Är du typen som älskar att få steka som ett ägg i solen? Vi på eBeach passar gärna på att lapa sol så fort den tittar fram (med solkrämen i högsta hugg, såklart). Därför har vi listat några av de mest extrema värmerekorden på våra resmål – mer än tillräckligt varmt för att värma upp förfrusna skandinaver.

Var redo med kameran, de här termometrarna ska postas på Facebook!

 

# 5: Cypern

Sommaren 2010 på Cypern var fantastisk. Med 45.6 grader rapporterade från de norra delarna av ön, kunde de flesta turistområdena njuta av varmt väder med en sval bris. Perfekt väder för lojt strandhäng.

Hot Dog GIF - Find & Share on GIPHY

 

# 4: Spanien

Spaniens sommarvärme nådde nya höjder i fjol med hela 47.3 grader. Lyckligtvis finns otaliga vackra stränder att kyla ner sig på.

Scared On Fire GIF by SpongeBob SquarePants - Find & Share on GIPHY

 

#3: Portugal

Portugal är perfekt för dig som älskar värme. 2003 rapporterades hela 47.4 grader i inlandet, men det blir bara en tredjeplats eftersom svala brisar från Atlanten ofta svalkar de största turistområdena.

Egg Rapper GIF - Find & Share on GIPHY

 

#2: Grekland

1977 rapporterades hela 48 grader i Greklands huvudstad Aten. Dessutom är ön Kreta känd för att ha ett riktigt varmt klimat, speciellt på östkusten. Sådana temperaturer är inte lämpliga för aktivitet – bäst att ligga stilla på stranden. Hela dagen. 

Recap Sweating GIF - Find & Share on GIPHY

 

#1: Turkiet

Turkiet är känt för att pressa gränserna för temperaturen. 2007 nåddes landet av en värmebölja från Afrika, och Antalya hade en rekordvärme på 44.8 grader. Detta, i kombination med luftfuktigheten, upplevdes som 49 grader, enligt lokala väderstationer. Annars har temperaturer på hela 48.8 grader registrerats i inlandet. Puh!

Paris Hilton Thats Hot Gif By RealitytvGIF - Find & Share on GIPHY

 

Vilken är den varmaste platsen du har besökt på semestern? Berätta för oss i kommentarerna…

 

Den här bloggartikeln är skriven av Laila Tjensvoll.

Skrivet den 30 april 2018 av

eBeach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.