Topp 5: HBTQ+-vänliga resmål

Det är inte mycket som slår ett HBTQ+-firande, vare sig det rör sig om pride, en hel natt dansandes på en klubb eller en drink på en bar. Att vara omringad av vänner, nya bekanta, bra musik och att kunna utrycka sig som man vill gör det fullständigt förståeligt att de här tillfällena är höjdpunkter för många personer. Föreställ er den känslan fast på en kritvit sandstrand med en rosaröd solnedgång i bakgrunden…

Här nedan har vi samlat en lista på fem HBTQ+-vänliga destinationer som ni kan resa till tillsammans med oss på eBeach.

1. Barcelona

Barcelona är vida känt för sin fascinerande arkitektur (ni hittar faktiskt hela 800 år av arkitektur här, från bysantinskt till modernistiskt och barock till art nouveau), sitt sprudlande nattliv och inte minst den undersköna stranden La Barceloneta. Hit vallfärdar folk från hela världen för att ta del av konstgallerier, parker, historiska monument och skönt strandhäng i Kataloniens huvudstad. Älskar man att kombinera stadspuls med sega dagar på stranden så är Barcelona rätt stad.

Området Eixample lokalt känt som ”Gayxample”, är hem till många klubbar och barer som helt är inriktade på regnbågscommunityt.

Klubbar/barer

Här är några förslag på populära klubbar och barer:

 • Metro Disco
 • La Madame
 • Arena VIP

Hotell

Här är några rekommenderade öppet HBTQ+-inriktade/-vänliga hotell:

Pride

Pride hålls varje år den sista helgen i juni och är faktiskt det största pride-firandet i Medelhavet med över 200 000 deltagare. Den första demonstrationen för HBTQ+-rättigheter i Barcelona var år 1977 då en grupp aktivister, politiker och lokalinvånare i staden gick ner för gatan Las Ramblas för att kräva att regeringen avkriminaliserade att vara den man är, vare sig detta var trans- eller homosexuell.

Klicka här för att söka efter en resa till Barcelona och låt festen börja. Sökningen är förinställd med datum, reslängd och antal resenärer men detta går självklart att ändra.

2. Malta

Malta har tre år i rad rankat på första plats i listan för regnbågsindex (en årlig ranking för de 44 europeiska länderna baserat på hur HBTQ+-vänliga de är), så givetvis är den med på vår topp 5-lista.

Här bor cirka 460 000 invånare, och de stora städerna bl.a. St Julians, Valetta och Sliema, har växt ihop på den nordöstra kusten. Att ta sig från andra orter på Malta in till huvudstaden är också busenkelt då ön är så liten. Den lokala regnbågsscenen här är liten och koncentrerad, och i full blom. Med tanke på hur populärt det här resmålet är bland HBTQ+-resenärer så kan man alltid förvänta sig liv och rörelse.

Klubbar/barer

Här är några förslag på populära klubbar och barer:

 • LOLLIPOP
 • Michelangelo Club Lounge
 • AXM Malta

Hotell

Här är några rekommenderade öppet HBTQ+-inriktade/-vänliga hotell:

Pride

Maltas ranking i regnbågsindexet har gjort det till ett av de mest älskade resmålen för HBTQ+-resenärer. Pride här är en unik upplevelse fylld med hela nio dagar av uppträdanden, parader och paneldiskussioner. Om ni vill se vad Malta Pride hade på agendan 2019 kan ni kika in det här inlägget.

Klicka här för att söka efter en resa till Malta och börja planera firandena redan nu.

3. Gran Canaria

Gran Canaria har genom tiderna varit ett av toppresmålen för HBTQ+-resenärer tack vare sin mycket öppna och välkomnande sociala kultur. Soldyrkare av alla slag flockas hit för att njuta av sol, bad och allt som hör till. På Gran Canaria möts man av storslagen natur berg och skog, och historiska byggnader och monument så gamla som 600 år. Vare sig man är ute efter en privat liten bungalow i bergen eller ett livligt hotell med egen vattenpark finns här något för alla.

Mycket av HBTQ+-livet på Gran Canaria sker i Maspalomas och Playa del Inglés. Här ligger det legendariska Yumbo Center, hem till över 40 barer, restauranger och klubbar. Glöm inte heller den stora karnevalen som hålls varje år i februari, och som även utsetts till en av de bästa festivalerna i världen. Bland festligheterna så bör den storslagna dragtävlingen nämnas, samt kostymtävlingar, matstånd och mängder med dans och musik i flera veckor.

Klubbar/barer

Här är några förslag på populära klubbar och barer:

 • Yumbo Centrum (Playa del Inglés)
 • Bar Abuela (Las Palmas)
 • Diamonds Bar (Maspalomas)

Hotell

Här är några rekommenderade öppet HBTQ+-inriktade/-vänliga hotell:

Pride

Pride på Gran Canaria är inne på sitt 17:e år, och här firas det inte en men två gånger per år. Sommar-pride firas i maj medan vinter-pride firas i november. Paraden hålls i Maspalomas och drar till sig drygt 100 000 deltagare samt ännu fler åskådare, och efteråt hålls många liveshower och event kring Yumbo Centrum.

Klicka här för att söka efter en resa till Gran Canaria och slå drugklackarna i taket.

4. Nice

Miljonstaden Nice är Franska rivierans emblematiska och eleganta huvudstad, och faktiskt ett av Europas mest populära HBTQ+-resmål. Resenärer vallfärdar hit i jakt på magiska fester på lyxiga klubbar längst med strandpromenaden, och långa, lata dagar på stranden för att ladda upp med energi och D-vitamin.

Vill man röra sig bort från stranden finns här massvis med andra saker att göra, däribland oräkneliga museer: Musée Marc Chagall, Musée Matisse, Musée Masséna, o.s.v. Konstfantaster kommer att känna sig som fisken i vattnet här, liksom Picasso och andra berömda artister som valde att spendera flera år i ”Nice la Bella” under dess inspirerande blå himmel.

Klubbar/barer

Här är några förslag på populära klubbar och barer:

 • Eagle Bar
 • Le Glam
 • Le Six

Hotell

Här är några rekommenderade öppet HBTQ+-inriktade/-vänliga hotell:

Pride

Pride-festivalen i Nice går under namnet Nice Pink Parade Gay Pride och organiseras i slutet av juli/början av augusti. Festivalen organiserades första gången 2004, och har sedan dess varje år växt sig större och bättre. Det festa av firandena sker på mytomspunna Promenade des Anglais, och på flera av stadens torg hålls gratis utomhusfester med berömda DJ:s. Bland annat brukar en stor fest hållas på torget framför moderna museet med flera DJ:s och liveuppträdanden, som drar till sig besökare av alla åldrar vilket skapar en familjär och inkluderande känsla. Festen här är för alla.

Klicka här för att söka efter en resa till Franska rivieran och ”laissez le bon temps rouler”.

5. Phuket

Phuket är ett av svenskarnas mest populära resmål, och faktiskt även en ypperlig destination för HBTQ+-resenärer. Thailändarna är ett av värlens mest gästvänliga folk, och välkomnar med öppna armar och ett stort leende alla som besöker landet. Faktum är att Thailand har en lång historia av att öppet acceptera alla olika sexiga läggningar, och speciellt transexuella som här går under titeln kathoey – som även förväntas lagstadgas som ett tredje kön inom kort.

HBTQ+-vänliga barer och klubbar kan hittas över större delen av Phuket, men de flesta av dem hittas i Patong och mer specifikt i Royal Paradise Complex.

Klubbar/barer

Här är några förslag på populära klubbar och barer:

 • Boat Gay Bar & Cabaret
 • Zag Club
 • Prohibition Bar

Hotell

Här är några rekommenderade öppet HBTQ+-inriktade/-vänliga hotell:

Pride

Phuket Pride firades första gången 1999, och är en färgglad festival som erbjuder massvis med skönhetstävlingar, fester på stranden, paradtåg, o.s.v. Det mesta av firandet koncentreras till Patong Beach, men över hela Phuket kan man ta del i firandena. Phuket Pride brukar organiseras i april, med behagliga temperaturer så att man kan dansa utomhus hela natten lång. Pride:s stjärnor är utan tvekan kathoey:erna, som hyllas i sina färgglada och juvelbeklädda kostymer.

Klicka här för att söka efter en resa till Phuket och fira pride med världens mest gästvänliga folk.

Hoppas att ni alla får det riktigt trevligt, och glöm inte heller bort varför Pride organiseras – för att alla, oavsett läggning, har samma värde.

Skrivet den 9 augusti 2019 av

Jesper Carlström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.