En (Instagram)guidad tur genom Dubai

Dubai är idag nästan synonymt med överdådighet, glamour och rikedom. Här bor man på extravaganta hotell, ser superbilar som kör längs med gatorna och får bildsköna rätter serverade på de många restaurangerna. Och vad får man när man kombinerar fantastisk mat, väder och sevärdheter? Det perfekta Instagramresmålet! Om du fortfarande inte är övertygad om att Dubai borde finnas med på din bucketlist så ta vår (Instagram)guidade tur genom staden här.

 

Dag 1

Burj Khalifa

Här ser du den kända byggnaden Burj Khalifa. Den högsta byggnaden i världen är inspirerad av en blomma som heter spindellilja och når totalt 830 meter (och 163 våningar) upp i vädret! Byggnaden ser fantastisk ut på Instagram, så föreställ dig utsikten när du står där uppe i verkligheten och tittar ut över staden.

https://www.instagram.com/p/Bl-T8hbl7A9/?taken-by=burjkhalifa

Dubais basarer

Vi har nu förflyttat oss lite från de stora turistgrupperna och extravaganta köpcentrumen. Vi vill nämligen gärna visa dig det äkta Dubai! Vi befinner oss på en av de många basarerna, där du (om du är där i verkligheten) kan känna dofterna av de många kryddorna, provsmaka lokala specialiteter och känna på de färgstarka tygerna.

https://www.instagram.com/p/BjiI5R0lxDJ/?taken-by=packyoursuitcases

 

Dag 2

Dubai Aquarium and Underwater Zoo

Igår var vi på sightseeing genom staden och upplevde den lokala kulturen, men barnen blev till sist lite otåliga. Idag ska vi därför på dagsutflykt till akvariet, där vi kan se några av havets mest imponerande varelser.

https://www.instagram.com/p/Bnggd91AqQy/?taken-by=dubaiaquarium

 

Dag 3

Gastronomi i toppklass

Idag ska vi på en kulinarisk resa genom det färgglada och smakfulla arabiska köket. Som du ser är det inte ovanligt att få serverat ett helt bord fyllt med smakintryck i form av små rätter, såsom falafel, halloumi, hummus och annat. Hur gott det än ser ut på Instagram är det många gånger bättre i verkligheten, trust us!

https://www.instagram.com/p/BmtWjk_jFfs/?taken-by=grub_a_fare

 

Dubai Fountain

Dagens andra utflykt går till den respektingivande fontänen Dubai Fountain. Vid foten av Burj Khalifa, som vi besökte den första dagen, kommer vi uppleva något väldigt speciellt idag. Det här är nämligen världens största fontän som är koordinerad till musik och färger. Vi är tysta och låter dig njuta av upplevelsen.

https://www.instagram.com/p/BnPAWXJgx0E/?taken-by=destinationmydubai

 

Dag 4

Dubai Miracle Garden

Vi är nu på väg ut till den så kallade Mirakelträdgården, som täcker hela 72 000 kvadratmeter! När vi vandrar genom trädgården kan vi uppleva mer än 50 miljoner blommor som täcker olika strukturer (och mer än 50 miljoner Instagram-möjligheter).

https://www.instagram.com/p/BmYOCXKFpSo/?taken-by=dubaimiraclegarden

 

Dag 5

En dag på palmen

Som du nog förstår har vi nu nått en av Dubais mest kända sevärdheter. Ön vi är på är gjord av människor och här finns bostäder till tusentals människor, restauranger och självklart det kända Atlantis the Palm Hotel.

https://www.instagram.com/p/Bn5gWb1A9gN/?taken-by=atlantisthepalm

 

Dag 6 och ja… egentligen resten av tiden!

Stranden

De flesta av våra resenärer väljer att boka sin semester med oss för att vi är experter på stränder. Inget besök i Dubai är komplett utan åtminstone ett par dagar på stranden, där vi kan koppla av till fullo och bada i det kristallklara vattnet.

https://www.instagram.com/p/BjzEqPRnxAa/?taken-by=dubai

 

Nu när Dubai definitivt är med på din bucketlist kan du hitta det perfekta hotellet här!

Skrivet den 8 oktober 2018 av

Katrine Jonsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.