eBeach gillar: Det maltesiska matparadiset

Det här är det första inlägget i en guideserie till några av våra favoritresmål under namnet ’eBeach gillar’. Vårt första blogginlägg sätter fokus på hur du och din partner kan njuta av en perfekt sensommarresa, fylld med kulinariska upplevelser på Malta. Sensommaren är nämligen den perfekta tiden att resa iväg på en romantisk semester på. Här är våra starkaste argument: skollovet är slut, de flesta sydeuropeiska resmål är fortfarande härligt varma och – viktigast av allt – du förtjänar det, så kom igen nu!

 

Malta – Aromatisk kultur, azurblå böljor och kulinariskt paradis

Här på eBeach.se har vi pratat lite om vad en smekmånad helst ska bestå av. Alla var eniga om att den måste innehålla sol, bad och en bra (bas)säng *hint hint*… Men det kanske viktigaste elementet på alla semestrar är utsökt mat och vin. Vi har goda nyheter till dig, Malta har allt det här!

Turistbyrån för Malta, Gozo och Comino har skrivit en härlig och smakfull guide som tar dig igenom ett antal av ö-pärlans bästa vin- och matställen. Här kan du lära dig mer om att från små lokala bistroer till lokalproducerade specialiteter och gourmetupplevelser.

Karta över Malta med matspecialiteter

 

Maltesiska specialiteter du bara måste(!) prova

Om Malta Gastronomy Trail är något för dig, finns det definitivt massor att prova! Jag kan höra min mage kurra och munnen vattnas medan jag skriver det här blogginlägget (finns det någon som kan ta med mig till Malta nu direkt, tack?). Här några av mina must-try rätter för din romantiska semester på Malta:

Timpana    

Maltesernas svar på lasagne och din ultimata comfort food. Den här pastatårtan serveras ofta till jul och påsk, men finns i de flesta pastizzerior (bagerier). Pasta, köttfärssås och pajdeg… what’s not to love?

https://www.instagram.com/p/BlLDbhUD0qm/?tagged=foodies

Pastizz

Pastizz (eller pastizzi i plural) är en smarrig blandning av filodeg och antingen ricotta eller ärtmos. Det här populära snacket kan också hittas i de lokala bagerierna. De kostar bara omkring 30 cent och är det perfekta eftermiddagssnacket.

Ravjul

Maltas nära koppling till Italien är tydlig i många av de lokala specialiteterna. Ravjul är, vilket du nästan kan höra av namnet, den maltesiska versionen av ravioli. Dessa lagas ofta med den lokala osten Ġbejna. Den årliga Festa Ravjul är tillägnad firandet av den här skönheten.

https://www.instagram.com/p/Bk-3-xSDWaD/?taken-by=lovinmalta

Qassatat tal-Ghid

Qassatat påminner lite om pastizzi. Detta är en känd påskrätt i staden Xaghra och består av en läcker deg samt den traditionella Ġbejna-osten.

https://www.instagram.com/p/Bg3iTvagtEk/?tagged=qassatat

Figolli

Om du reser till Malta runt påsk kan du hitta det här traditionella snacket bestående av en blandning av kex, marsipan och glasyr, och har en mjuk mitt av mandelmassa.

https://www.instagram.com/p/BhAUTePDIBp/?tagged=figolli

Smaklig måltid

Oavsett vad du gillar, kan du hitta det på Malta. Din romantiska solsemester är komplett med vackra byggnader, azurblå hav och inte minst unika kulinariska upplevelser. Vad väntar du på?

 

I framtiden kan du följa med i våra destinationsguider här!

Skrivet den 7 augusti 2018 av

Katrine Jonsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.