Därför är Sicilien perfekt för romantik

Om du föreställer dig en romantisk semester för dig och din partner tänker du antagligen på små, färgglada kustbyar och vykortsvackra solnedgångar, eller hur? Ta den bilden och lägg till siluetten av en vulkan i bakgrunden, kristallklart vatten och fantastiskt god mat, så har du Sicilien – ett av de mest romantiska resmålen i Europa. Inför sommarsäsongen 2019 lanserar vi på eBeach Sicilien som ett nytt resmål och eftersom det är Alla hjärtans dag har vi, dagen till ära, skrivit en kärleksförklaring till den italienska ön.

https://www.instagram.com/p/BYkMpNdDpS5/?utm_source=ig_embed

Vilken ort är rätt för dig?

Sicilien är Medelhavets största ö och här finns ett stort utbud av städer och semesterorter att välja bland. Vare sig du letar efter stadspuls, shopping eller strandhäng finns det något för dig!

Palermo

Öns livliga huvudstad har ett stort kulturutbud och hemvist till flera av Siciliens mest spektakulära byggnader.

Catania

En mycket gammal hamnstad med en imponerande katedral som ligger vid vulkanen Etnas fot

Cefalù

En klassisk semesterort med rustik charm.

Syrakusa

Kuststad med arkitektur i barockstil och en stor fästning.

Trapani

Stad på västra delen av ön med en stor halvmåneformad strand och utsikt mot Nordafrika

Taormina

Ligger på en kulle nära Etna och har en antik amfiteater som fortfarande är i bruk.

https://www.instagram.com/p/BrHjsonH8dv/

Sicilianska sevärdheter

Så nu har du bestämt vart du vill åka, nu är det dags att hitta på aktiviteter! Här är våra bästa tips för romantiska utflykter på tu man hand.

Besök kusten

Oavsett om du bor i Cefalù på den norra sidan av ön, Trapani i väst eller Syrakusa på den sydöstra delen av Sicilien hittar du ett stort utbud av dramatiska kustlinjer och bildsköna stränder. Småsten eller sand, livlig eller avskild – här finns något för alla. Vid de största stränderna ligger också många fisk- och skaldjursrestauranger du kan besök när magen börjar knorra vid lunchtid.

Utforska de historiska städerna

Siciliens arkitektur har sina rötter i romartiden, som senare kom att influeras av både den bysantinska och den normandiska tidsperioden. De intrikata och vackert utsmyckade byggnaderna finns över hela ön och de är definitivt värda att ses. Strosa längs med de slingrande gatorna och trånga gränderna så kommer du garanterat hitta gömda pärlor.

Se soluppgången från vulkanen Etna

För en oförglömlig start på dagen, ta en guidad tur för att se soluppgången från vulkanen Etna. Flera guidade turer anordnas och många av dessa hämtar upp dig utanför ditt hotell. Ta en bil så långt upp du kan, resten får du gå till fots! Vandra upp till utsiktsplatsen och förbered dig på en verkligt spektakulär syn. Här ser du solen stig över horisonten, lysa över de små byarna och ge allt ett gyllene skimmer. Passa på att ta med morgonkaffe (eller varför inte bubbel om du vill fira lite extra?).

https://www.instagram.com/p/BstXwOilAVr/?utm_source=ig_embed

Se ett av Strombolis utbrott

Stromboli är en aktiv vulkanö som ligger strax utanför Siciliens kust. Den har tre aktiva kratrar och högst upp ligger Sciara del Fuoco (”eldströmmen”) som tillsammans bjuder på en eldshow utan dess like. Det finns många organiserade båtturer som erbjuder en fantastisk utsikt över den sjudande vulkanen så du kan njuta av föreställningen på tryggt avstånd!

Upptäck de gamla teaterruinerna

Sicilien har mängder av ruiner som bara väntar på att utforskas och då vissa dateras tillbaka ända till romartiden, är det inte konstigt att det finns flera magnifika amfiteatrar som fortfarande står kvar än i dag. Det finns något romantiskt i att promenera runt bland ruinerna och föreställa sig hur det såg ut under sin storhetstid för länge sedan. Vi kan tipsa om att ta en tur till Taormina i norr eller Syrakusa i söder, beroende på var på ön du bor.

https://www.instagram.com/p/BrCqV-_BE2J/

Besök en vingård

Upptäck de berömda sicilianska vinerna, på det romantiska sättet! Ta en rundtur på en lokal vingård, lär dig om vinframställningen, strosa runt bland de Instagramvänliga raderna av vinrankor och, såklart, provsmaka vinerna! Vad kan vara bättre än ett glas gott vin med vackra omgivningar och Siciliens värmande sol?

https://www.instagram.com/p/Bt1iePildOu/

Sugen på att ta med någon du tycker om till Sicilien? Besök vår hemsida och boka din romantiska resa idag.

Skrivet den 14 februari 2019 av

Emelie Ytterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.