Bulgariens bästa stränder

Bulgarien är nykomlingen som vuxit i popularitet bland solsugna svenskar. Som de strandexperter vi är kan vi säga att du inte får missa de långa sandstränderna vid Svarta havet i den östeuropeiska semesterpärlan. Har vi inte övertygat dig än? Kika in de här imponerande Instagrambilderna av Bulgariens bästa och mest fotogeniska stränder.

Pomorie Beach

Den här vackra sandstranden sträcker sig över en 5 km lång sträcka och är en av de renaste stränderna i Bulgarien. Den är populär bland turister som vill njuta av lugn och ro i solen. Här blir det nämligen aldrig fullpackat, utan du har garanterad plats för handduken.

Sunny Beach

Den populära turistorten Sunny Beach är känt för sitt nattliv, men det är inte bara klubbar och fest som lockar oss hit. Den gyllene sandstranden erbjuder också gott om solstolar och aktiviteter, perfekt för en lång dag i solen. För dig som ändå vill dansa inpå småtimmarna finns också flera strandbarer där DJs spelar de senaste hitsen.

Golden Sands

I den norra delen av provinsen Varna ligger den Blå Flagg-belönade stranden Golden Sands. Den familjevänliga stranden erbjuder mjuk sand och kristallklart vatten – perfekt för såväl stora som små semesterfirare.

https://www.instagram.com/p/Bt5JfscA-sS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

Marina Dinevi Beach

En annan strand som blivit belönad med miljöutmärkelsen Blå Flagg är Marina Dinevi Beach som ligger bredvid hamnen i St Vlas. Området är känt för sin lyx och flärd, så medan du kopplar av på sandstranden kan du mycket väl se en yacht eller två lägga till vid hamnen.

https://www.instagram.com/p/BIpcTfHBARl/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

Kara Dere Beach

Den lugna kustremsan Kara Dere Beach ligger mellan Varna och Sunny Beach. Stranden är ett perfekt utflyktsmål för dig som vill se den vackra, vilda naturen omge den här lugna oasen. Här finns inga solstolar, barer eller butiker – allt du behöver på den här friluftsstranden är en picknickkorg och dina badkläder!

View this post on Instagram

#карадере #karadere #wildbeach #bulgaria

A post shared by Entirely Bonkers (@peaceflowerart) on

Efter den här paraden av Bulgariens drömstränder kan du läsa mer om landet här!

Skrivet den 27 februari 2019 av

Emelie Ytterberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.