Semester i september

Var är det varmt i september?

Var är det varmt i september?

Sensommaren är den perfekta tiden för en solsemester. Favoriterna Rhodos och Antalya bjuder bland annat på 28°C respektive 27°C. Klassikern Costa del Sol, eller solkusten som den också kallas, erbjuder vattentemperaturer på härliga 22°C. Dessutom är priserna ofta lägre än under sommarmånaderna.

Rhodos

Rhodos bjuder på sommartemperaturer i september med en genomsnittstemperatur på 28°C och knappt ett moln på himlen. Eftersom det är lite färre turister än under sommarmånaderna kan vi rekommendera ett besök på någon av öns roliga vattenparker – köerna är kortare än under högsäsong.

Antalya

I september är det fortfarande varmt och skönt i Antalya. Medeltemperaturen är 27°C och bara snäppet svalare i vattnet. Det förekommer ytterst sällan regn och eftersom det börjar närma sig slutet av högsäsongen är priserna generellt lägre än under sommaren.

Costa del Sol

Sommarvärmen håller i sig in i september i Costa del Sol. Genomsnittstemperaturen ligger på härliga 26°C och du kan njuta av 11 soltimmar om dagen. Vattentemperaturerna håller sig runt 22°C. Dessutom slipper du de största folkmassorna, då antalet turister är betydligt mindre än under sommaren.

Andra semestertips…