Semester i oktober

Var är det varmt i oktober?

Var är det varmt i oktober?

I oktober börjar dagarna bli både mörka och kalla här uppe hos oss i Norden. Bota höstdeppigheten med en solsemester till varmare breddgrader istället. Här tipsar vi om tre öar som alla inbjuder till sol och bad. Är det Malta, Cypern eller Mallorca som är just din favorit?

Malta

Är du inte riktigt klar med sommaren än? På Malta kan du njuta av sommarväder ända in i oktober. I genomsnitt ligger temperaturen på behagliga 23°C med 9 soltimmar om dagen. Vattentemperaturerna är faktiskt ännu varmare med härliga 24°C.

Cypern

Oktober är den perfekta månaden att besöka Cypern för dig som fortfarande vill njuta av sommarvärme, utan att behöva trängas på stranden. Temperaturerna ligger runt härliga 27°C och vattnet är lika varmt. Det kan bli något svalare på kvällarna, men det är fortfarande behagligt.

Mallorca

Medeltemperaturen på Mallorca i oktober är 22°C med samma vattentemperatur. Det här är en perfekt tid att åka för dig som vill ha sol och bad, men inte gillar de varmaste temperaturerna. Dessutom är det färre turister så passa på att besöka öns sevärdheter och huvudstaden Palmas kultutbud.

Andra semestertips…