Semester i maj

Var är det varmt i maj?

Var är det varmt i maj?

Tjuvstarta sommaren med en solsemester i maj. På många håll i Europa har värmen redan kommit – men inte de stora turistgrupperna, så du behöver inte trängas på stranden. Här tipsar vi om Cypern, Antalya och Costa del Sol som alla erbjuder sol och bad.

Cypern

I maj börjar solen på Cypern bli riktigt stark och temperaturerna ligger omkring 25°C. Vattentemperaturen ligger också runt 21°C så du kan spendera långa dagar i solen på stranden. Under våren finns också många festivaler och evenemang på ön, för dig som är nyfiken på kulturlivet.

Antalya

Maj markerar början av sommarsäsong till Antalya och temperaturerna ligger omkring 22°C med 12 soltimmar om dagen. Det är en bra tid att resa om du vill undvika den värsta värmen och slippa trängas med handduken på stranden. Vattnet är omkring 20°C – perfekt för svalka.

Costa del Sol

Vädret i Costa del Sol under maj månad bjuder på temperaturer runt 22°C med 12 soltimmar om dagen. Havet är fortfarande ganska svalt med ungefär 17°C, men vädret är perfekt om du vill göra utflykter till sevärdheter utan att behöva svettas, då temperaturerna påminner om varmt svenskt sommarväder.

Andra semestertips…