Semester i juli

Var är det varmt i juli?

Var är det varmt i juli?

Juli är för många den perfekta semestermånaden, inte minst för att du kan förvänta dig härligt väder på många håll i Europa. Vare sig du föredrar familjepärlan Rhodos, klassiska Mallorca eller soliga Costa Brava i Spanien.

Rhodos

Solsäkra Rhodos bjuder på en medeltemperatur på 31°C med 13 soltimmar om dagen. Nattetid ligger temperaturen fortfarande runt 25°C så det är garanterat klänningsvarmt sent på kvällen. Som tur är erbjuder de flesta av våra hotell luftkonditionering så du slipper svettas.

Mallorca

Under högsommaren stiger temperaturerna på Mallorca och även om medeltemperaturen ligger runt 26°C är det inte ovanligt att temperaturerna passerar 30-graderstrecket. Tänk på att dricka mycket vatten och glöm inte solkrämen. Ett tips är också att vara i skuggan under mitt på dagen då solen är som starkast.

Costa Brava

Juli är en av de varmaste månaderna i Costa Brava med en dagstemperatur på 27°C och en vattentemperatur på 24°C. Det är också 13 soltimmar om dagen och solen är mycket stark. Ett tips är att göra som spanjorerna och ta en siesta i skuggan under mitten av dagen.

Andra semestertips…