Semester i januari

Var är det varmt i januari?

Var är det varmt i januari?

Januari är den kallaste månaden i Sverige, men solen skiner definitivt på sydligare breddgrader. Klassiska Kanarieöarna med Gran Canaria och Teneriffa bjuder på svensk sommarvärme, bara 6 timmar bort. Vill du ha det ännu lite varmare kan vi tipsa om soliga Dubai.

Dubai

Dubai är varmt året runt och januari är inget undantag. Även om det är den svalare delen av året ligger både medeltemperaturen i luften och vattentemperaturen i havet på omkring 23°C. Du kan också njuta av i genomsnitt på 9 soltimmar per dag.

Teneriffa

Vintrarna på Teneriffa är milda och bjuder på en behaglig medeltemperatur runt 20°C. Vattentemperaturen är ungefär detsamma. Ön är ett omtyckt vinterresmål och många solsökande skandinaver besöker ön under vintermånaderna. Åker du utanför skolloven kan du fynda populära hotell till billiga priser.

Gran Canaria

I januari månad bjuder Gran Canaria på svensk sommarvärme med temperaturer omkring 20°C och 8 soltimmar om dagen. Det är också nu som öns många mandelträd blommar och du kan se dess vita och ljusrosa blommor över hela ön.

Andra semestertips…