Semester i januari

Var är det varmt i januari?

Var är det varmt i januari?

Januari är den kallaste månaden i Sverige, men solen skiner definitivt på sydligare breddgrader. Klassiska Kanarieöarna med Gran Canaria och Fuerteventura bjuder på svensk sommarvärme, bara 6 timmar bort. Vill du ha det ännu lite varmare kan vi tipsa om soliga Phuket.

Fuerteventura

Fuerteventura är varmt året runt och januari är inget undantag. Även om det är den svalare delen av året ligger både medeltemperaturen i luften och vattentemperaturen i havet på omkring 20°C. Du kan också njuta av i genomsnitt 7 soltimmar per dag.

Phuket

Vintrarna i Phuket är milda och bjuder på en medeltemperatur runt 27°C. Vattentemperaturen är ungefär densamma. Den här thailändska halvön är ett omtyckt vinterresmål och många solsökande skandinaver besöker Phuket under vintermånaderna. Åker du utanför skolloven kan du fynda populära hotell till billiga priser.

Gran Canaria

I januari månad bjuder Gran Canaria på svensk sommarvärme med temperaturer omkring 20°C och 8 soltimmar om dagen. Det är också nu som öns många mandelträd blommar och du kan se dess vita och ljusrosa blommor över hela ön.

Andra semestertips…