Semester i december

Var är det varmt i december?

Var är det varmt i december?

Juletider behöver inte nödvändigtvis betyda snö och kyla, varför inte skippa julstressen och njuta av en avkopplande resa till solen istället? Klassiska vinterresmål är Teneriffa och Gran Canaria, som tack vare det milda klimatet bjuder på sol och värme. Kika också in uppstickaren Dubai för ännu lite varmare väder.

Teneriffa

Tack vare sitt subtropiska klimat är Teneriffa ett perfekt resmål för vintersemestern. Medeltemperaturen ligger omkring 20°C och generellt sett är de södra delarna av ön något varmare än de norra. Föredrar du att vandra i naturen bjuder däremot den norra sidan på grönskande landskap – perfekt för vandringar.

Gran Canaria

Gran Canaria är ett klassiskt vinterresmål och det är populärt bland skandinaver som föredrar att fira jul i solen. Här kan du njuta av en medeltemperatur på 21°C. Vattentemperaturen ligger på 19°C, men för dig som föredrar varmare temperaturer erbjuder många av våra hotell uppvärmda pooler.

Dubai

För dig som vill njuta av sol och bad i december månad passar Dubai utmärkt. Det är inte konstigt att det är ett populärt vinterresmål då medeltemperaturen ligger på 25°C med lika varmt i havet. 9 soltimmar om dagen bjuds det också på.

Andra semestertips…