Semester i december

Var är det varmt i december?

Var är det varmt i december?

Juletider behöver inte nödvändigtvis betyda snö och kyla, varför inte skippa julstressen och njuta av en avkopplande resa till solen istället? Ett klassiskt vinterresmål är Fuerteventura, som tack vare det milda klimatet bjuder på sol och värme. Kika också in uppstickarna Phuket och Mauritius för ännu lite varmare väder.

Mauritius

Tack vare sitt tropiska klimat är Mauritius ett perfekt resmål för vintersemestern. Medeltemperaturen ligger omkring 25°C och generellt sett är de östra delarna av ön något vindigare än de västra. Om du vill uppleva riktigt vackra solnedgångar ska du dock bo på västkusten.

Fuerteventura

Fuerteventura är ett klassiskt vinterresmål och det är populärt bland skandinaver som föredrar att fira jul i solen. Här kan du njuta av en medeltemperatur på 21°C. Vattentemperaturen ligger på 19°C, men för dig som föredrar varmare temperaturer erbjuder många av våra hotell uppvärmda pooler.

Phuket

För dig som vill njuta av sol och bad i december månad passar Phuket utmärkt. Det är inte konstigt att det är ett populärt vinterresmål då medeltemperaturen ligger på 27°C med lika varmt i havet. 12 soltimmar om dagen bjuds det också på.

Andra semestertips…