Resor till Mallorca

Utsikt över strand i Mallorca
Vill du åka på semester, men vet inte vart? Testa Solakuten för inspiration!
Antal rum: 1

Mallorca har länge varit en favorit hos svenska semesterfirare. Här finns allt du kan önska dig för en härlig semester med långa sandstränder, charmiga semesterorter och roliga familjeaktiviteter. Vare sig du föredrar storstadspulsen i huvudstaden Palma eller kanske en lite lugnare ort, så kan du njuta av en riktigt avkopplande solsemester.

Här kan du läsa mer fakta om Mallorca. Passa också på att kika in vår blogg om de många olika orterna på ön här.

Våra mest populära hotell i Mallorca

Fakta om Mallorca

Vår

    Våren på Mallorca är behaglig med en medeltemperatur på ungefär 18 grader och runt 11 soltimmar, men vattentemperaturen ligger runt 15 grader så det är inte direkt badvänligt.

Sommar

    Med i genomsnitt 13 soltimmar om dygnet och en genomsnittstemperatur på 26 grader så är Mallorca perfekt på sommaren. Havstemperaturen är runt 24 grader.

Höst

    Hösttemperaturerna ligger på ungefär detsamma som på våren, något varmare med en medeltemperatur runt 22 grader. Vattentemeperaturen är ungefär detsamma så du kan oftast bada långt in i oktober.

Vinter

    Mallorca under vintern är mild med ungefär 14 grader dagtid. Däremot kan temperaturen sjunka rejält under natten så ta med en varm tröja om du planerar att vara ute sent.

Frito Mallorquin

En av Mallorcas mest traditionella rätter är Frito Mallorquin som mest kan liknas vid en sorts pyttipanna. Den är inget för den kräsmagade eftersom den innehåller inälvor som till exempelvis lever eller njure, samt potatis, röd paprika och andra grönsaker.

Trampo

Om du föredrar vegetariska rätter så kan vi varmt rekommendera Trampo. Det är en mallorkinsk sallad, perfekt för varma sommardagar. Ingredienserna varierar med ofta är den lokala tomatsorten, ramallet, inluderad samt kapris, oliver, potatis och olivolja.

Ensaïmada

Öns mest kända bakverk, Ensaïmada, är ett sorts spiralformat wienerbröd som är pudrat med florsocker. Den kan vara fylld med bland annat pumpa, vaniljkräm, choklad eller aprikos.

Cuevas del Drach

På Mallorcas östra kust, strax utanför Porto Cristo, ligger öns kanske mest kända sevärdhet - Cuevas del Drach eller ”drakgrottorna” på svenska. Det består av fyra sammanhängande grottor som formas för över 5 miljoner år sedan och ligger 25 meter under jorden. Här finns dessutom något så häftigt som en underjordisk sjö.

Palma Aquarium

I Palma stad hittar du det populära Palma Aquarium som välkomnar mer än 400 000 besökare varje år. Här kan du lära dig om världens hav, ta en tur i den konstgjorda djungeln eller till och med dyka med hajar.

Jungle Park

Jungle Parc i Santa Ponsa kan du prova på roliga höghöjdsbanor i trädtopparna. Banorna finns i två olika svårighetsgrader och är anpassade för både barn (från och med 9 år) och vuxna.

Mer av Spanien

Är du sugen på att resa till andra delar av Spanien? Vi erbjuder resor till både spanska fastlandet och Kanarieöarna.

Här hittar du andra semestertips