Boka din nästa solsemester till Teneriffa

Strand på Teneriffa

Teneriffa är den största av Kanarieöarna och populärt bland de flesta resesällskap. Tack vare det behagliga klimatet så passar Teneriffa bra för både vintersemestern och sommarresan. Här finns större orter som Playa de las Americas och Puerto de la Cruz, men också små, charmiga fiskebyar som Los Cristianos.

Här kan du läsa mer fakta om Teneriffa.

Våra mest populära hotell på Teneriffa

Fakta om Teneriffa

Vår

    Mellan mars och maj ligger medeltemperaturen på cirka 20 grader. Vattentemperaturen är som kyligast under de här månaderna på ungefär 19 grader.

Sommar

    Sommaren på Teneriffa är varmare, cirka 25 grader, men i och med att luftfuktigheten är låg så upplevs värmen inte som tryckande.

Höst

    Sommarvärmen är kvar långt in på hösten och temperaturerna ligger fortfarande kring 25 grader. Dessutom är vattentemperaturen runt 24 grader.

Vinter

    Teneriffa är ett klassiskt vinterresmål och medeltemperaturen är runt härliga 20 grader. Antalet soltimmar ligger runt 8 timmar per dag.

Gofio

En av de kanske mest typiska rätterna från Teneriffa är Gofio. Det är en sorts gröt gjord på mjöl av olika sorters rostad majs. Gofio åts traditionellt av ursprungsbefolkningen guancherna och är populärt än idag.

Kanariska bananer

Bananer låter kanske inte så speciellt, men missa inte de kanariska bananerna. De är betydligt mindre än de vi är vana vid, sötare och mycket goda.

Papas Arrugadas con mojo

Papas Arrugadas är oskalade, hela nypotatisar som kokas i mycket saltat vatten. Detta serveras med en sås som kallas mojo. Denna finns bland annat i en grön variant (gjord på grön paprika och persilja eller koriander) och en röd variant (gjord på röd paprika).

Vattenparken Siam Park

I semesterorten Costa Adeje ligger Siam Park, en av världens mest omtyckta vattenparker Här finns massor av vattenrutschkanor för gäster i alla åldrar – ett perfekt utflyktsmål för hela familjen.

Vulkanen Teide

Teneriffas mest kända landmärke är den 3 718 meter höga vulkanen Teide och den är helt klart värd ett besök. Det senaste utbrottet skedde 1909 och vulkanen betraktas idag som vilande.

Val- och delfinsafari

I det varma vattnet runt Teneriffa finns ungefär 28 olika sorters arter av valar och delfiner och här anordnas safariturer med båt. Ett härligt sätt att spendera dagen till havs!

Här hittar du andra semestertips