Boka din nästa solsemester till Gran Canaria

Utsikt över Gran Canaria

På Gran Canaria kan du semestra i allt från charmiga gamla fiskebyar som Puerto Mogan till större orter som öns huvudstad Las Palmas. Tack vare det härliga klimatet så passar det lika bra för vinterresan som sommarlovet. Här har vi samlat några av våra mest populära hotell på Kanarieöarnas största ö.

Här kan du läsa mer fakta om Gran Canaria.

Våra mest populära hotell på Gran Canaria

Fakta om Gran Canaria

Vår

    Våren på Gran Canaria är behaglig med temperaturer på cirka 20 grader. Det är badbart, men vattentemperaturen ligger på ungefär 19 grader så det är ganska svalt.

Sommar

    Mellan juni och augusti är det som allra varmast på ön. Medeltemperaturen ligger runt 25 grader med 11 soltimmar per dag. Tack vare låg luftfuktighet så blir värmen inte tryckande.

Höst

    Medeltemperaturen på hösten är ungefär detsamma som på sommaren, 24 grader med lika varmt i vattnet. Däremot så kan enstaka regndagar förekomma.

Vinter

    Gran Canaria är populärt på vintern och trots att det är den kallaste årstiden så ligger temperaturen runt 20 grader. Vattentemperaturerna ligger dock runt 17 grader så kanske passar poolen bättre.

Chorizo de Teror

Gran Canarias mest kända korv heter Chorizo de Teror och påminner egentligen mer om paté stoppat i ett korvskinn. Stora mängder vitlök används och den är populär på smörgåsar.

Potaje de Berros

Potaje de Berros, eller ”kanarisk vattenkrassesoppa” är en matig och mättande soppa gjord på potatis, bönor, majskolvar, fläskkött och saffran. Helt klart värd att prova!

Bienmesabe

Till efterrätt kan vi varmt rekommendera Bienmesabe. Det är en kaka gjord på honung, malda mandlar och äggulor. En mängd variationer finns med bland annat kokos och maräng. Smarrigt värre.

Amadoresstranden

Den halvmånesformade Amadoresstranden kallas ofta Kanarieöarnas vackraste strand. Här kan du njuta av finkornig sand och klarblått, långgrunt vatten. I närheten finns också många mysiga butiker och caféer.

Dunas de Maspalomas

Dunas de Maspalomas är ett område med enorma sanddynor som skapats av sand från havsbotten under den senaste istiden. Sanddynorna blev ett naturreservat redan 1897 och är en av de mest välbesökta platserna på öarna.

Gran Canaria Carnival

Om du reser till Gran Canaria i februari så får du för allt i världen inte missa karnevalen. Spektakulära dräkter, uppträdanden och allmän folkfest fyller stränder och gator runtom på hela ön.

Här hittar du andra semestertips