Kanarieöarna - vinterns populäraste resmål

Utsikt över en strand

Kanarieöarna är vinterns mest bokade resmål. Det är lätt att förstå varför. Här finns gott om härliga sandstränder och aktiviteter som passar alla - allt från vattenparker till tapasrundor. Dessutom ligger vintertemperaturen på över 20 grader och flygtiden är ändå bara 5-6 timmar från Sverige.

Är du osäker på vilken av Kanarieöarna som passar just dig? Här kan du ta vårt personlighetstest och hitta din favorit. Här kan du också läsa mer fakta om Kanarieöarna.

Våra mest populära hotell på Kanarieöarna

Fakta om Kanarieöarna

Vår

    Temperaturerna på Kanarieöarna ligger runt 20 grader på våren med lite svalare kvällar. Vattnet är ungefär 18 – 19 grader och några få regndagar förekommer.

Sommar

    Sommaren är den varmaste årstiden på öarna med låg luftfuktighet. Medeltemperaturerna ligger kring 25 grader och vattnet är härliga 21 grader.

Höst

    Hösten är varm och behaglig med genomsnittstemperaturer på runt 23 grader och lika varmt i vattnet. Enstaka regnskurar förekommer, men det är fortfarande få regndagar.

Vinter

    Även om vintern är den kallaste årstiden så bjuder Kanarieöarna fortfarande på temperaturer kring 19 grader. Regndagar förekommer, men det handlar bara om några få.

Sancocho Canario

En av de mest traditionella rätterna från Kanarieöarna är Sancocho Canario. Huvudingredienserna är saltad fisk (gärna havsaborre), kanariska potatisar och sötpotatis.

Ropa vieja

Ropa vieja betyder ”gamla kläder”, men innehåller, trots namnet, inga textilier. Istället så är det en gryta gjord på strimlat nöt- och kycklingkött, garbanzobönor, tomatsås och potatis. Det är även Kubas nationalrätt, men troligen så har den ursprung på Kanarieöarna.

Frangollo

Som avslutning på din kanariska festmåltid så kan vi rekommendera Frangollo. Denna läckra dessert är en sorts pudding gjord på mandlar, russin, kanel, citron och äggulor, samt serveras ofta med karamellsås. Mums!

Cueva del Viento

På Teneriffa hittar du en av världens största lavagrottor, Cueva del Viento. Namnet betyder ”vindgrottan” och den är skapad av lavaströmmar från Pico Viejo (en av vulkanerna nära Teide). Här hittar du fossiler från bland annat två utdöda arter av en gigantisk råtta och en ödla.

Undervattenmuseet på Lanzarote

På Lanzarote hittar du ett helt unikt undervattenmuseum som öppnade 2017. Här lånar du dykutrustning och betraktar de häftiga utställningarna på havets botten. En garanterat annorlunda upplevelse!

Isla de Lobos

Isla de Lobos betyder ”vargön”, men här har inga vargar bott. Istället kallas den nu utrotningshotade sälarten havsmunk för sjövargar på spanska. Den häftiga lilla ön ligger strax utanför Fuerteventura och här finns bland annat resterna av en 127 meter hög vulkan.

Här hittar du andra semestertips