Res bort till solen under lovet

Familj på stranden

Ladda batterierna på lovet

Skollov och lediga dagar är perfekta tillfällen för er som reser med barn att njuta av en solig familjesemester tillsammans. Vi är experter på just solsemestrar och vill göra det lite enklare för er att hitta resor som är snälla mot plånboken – även under skolloven.

Här hittar du några av våra skollovsresor

Var är det varmt när ni vill åka?

Nedan har vi sammanställt en lista med de bästa resmålen för vardera lov, så att ni kan boka en solresa med tryggheten att när ni väl är på plats, kommer ni mötas av en strålande sol och ännu mer strålande väder. När ni trycker på resmålen görs en sökning på vår hemsida och ni kommer få enkel tillgång till alla fantastiska erbjudanden och resor vi har dit (tips: trycker ni på ”Välj flygplats” i sökrutan kan ni välja den flygplats som ligger er närmast och söka efter resor därifrån). Scrolla ned och börja planera det perfekta skollovet.

Är ni nyfikna på vilka resmål som passar bra för solsemestern kan vi även tipsa om vår värmeguide där vi har samlat fakta och tips på våra olika resmål, oavsett när på året ni vill resa.

Sportlovet

Vi på eBeach är övertygade om att sportlovet bäst spenderas i solen och på stranden – så pass övertygade att vi faktiskt har sammanställt en lista med sju anledningar till varför en solsemester är att föredra över en skidsemester på vår blogg. Behöver ni övertygas innan ni tar ett beslut är ni välkomna att läsa vår text, annars kan ni ta en titt på resmålen nedan med detsamma. På våra fantastiska resmål Gran Canaria, Teneriffa och Dubai är ni garanterade varma temperaturer i annars så kalla februari, och strålande sol. Detta innebär flerdubblade chanser till att utöva sport, och ni kan välja bland ett stort utbud av vattensporter och andra sporter istället för endast skidor.

Påsklovet

Glad påsk! Men hur gör man egentligen påsken så ”glad” som möjligt? Svaret är enkelt – med en solresa, såklart! Med en mysig påskresa kan ni smygstarta sommaren och under en vecka fly till varmare temperaturer och ladda upp med energi och D-vitamin. Påsken är dessutom inte högsäsong på våra resmål, så ni kommer heller inte behöva trängas på stranden och kommer lugnt hitta plats för handduken. Nedan ser ni tre av våra resmål där ni är garanterade strålande sol under påsken: Antalya, Cypern och Egypten. Klicka på bilderna för att söka efter en resa och börja planera påsklovet redan nu.

Sommarlovet

Sol, sol, sommar och… regn? Ja, om sanningen ska fram brukar den svenska sommaren inte leva upp till våra förväntningar. När man förgäves försöker få igång grillen i regnet känns drömmen om sol och värme väldigt långt borta. Det bästa man kan göra i detta fall är att solsäkra sommaren och boka sig en uppiggande sommarresa. Med en eller två veckors sol och värme på sydligare breddgrader uppfylls alla hoppfulla sommardrömmar och man blir fulladdad med energi inför hösten. Nedan ser ni tre av våra mest populära resmål under sommaren: Rhodos, Mallorca och Costa Brava. Här väntar en värmande sol och gyllene sandstränders mysiga famn.

Höstlovet

I takt med att löven faller, faller även temperaturerna. Men i vissa länder dröjer sig värmen kvar ända fram till höstlovet, och man kan enkelt förlänga sommaren samt ladda upp med välbehövd energi inför den långa vinter som väntar. Nedan har vi valt ut tre resmål där stövlar och regnrusk ersätts av flip-flops och solsken, och hösten blir lite lättare att hantera. Att november är årets tråkigaste månad är många ense om, men det behöver faktiskt inte vara så – åker ni till Malta, Kreta eller Portugal är ni garanterade en annorlunda höst full av värme och glada ansikten.

Jullovet

Varje år väljer en grupp experter ”årets julklapp”, och år efter år anser vi att de har fel. Den perfekta julklappen är utan tvekan en solresa – vilken annan gåva ger minnen för livet och glada miner samtidigt som man laddar upp med energi? Att man dessutom slipper den svenska kylan under ett tag är ännu ett plus. När vinterkylan greppar tag om Sverige är det betryggande att tänka att sommaren faktiskt endast är fem timmar bort, och då talar vi självklart om Kanarieöarna. Här skiner solen under vintern och man kan i januari spendera hela dagar på stranden i endast badkläder och ha det riktigt mysigt. Nedan har vi sammanställt tre resmål med varma temperaturer även i december där ni kan unna er en paus från kylan och ladda upp med energi för att stå ut med vintern. Det perfekta jullovet spenderas i solen med en värmande vinterresa.

Vad är bra att tänka på inför en resa under skollovet?

Var flexibel - Vi har kartlagt när och vart ni reser billigast under lovdagarna. Visste ni att ni kan spara pengar om ni är flexibla med vilket lov ni väljer att resa på? Vår undersökning visar att valborgsmässohelgen och Kristi himmelsfärd är de mest prisvärda skolloven för en solsemester. Kanske kan ni även förlänga lovet med en eller två dagar och resa måndag-måndag eller tisdag-tisdag? Då kommer ni förmodligen att hitta billigare flyg.

Boka tidigt - Ju tidigare ni bokar, desto billigare kommer ni undan. Ni kan även självklart prova att boka en sista minuten-resa, men då finns det en chans att ni i slutändan blir helt utan en resa under lovet.

Boka direktflyg - Tiden under skolloven är inte obegränsad, så varför ödsla värdefull semestertid på att mellanlanda? Bokar ni ett direktflyg kommer ni fram snabbare och kan istället spendera den tiden på resmålet.

Räkna ut långhelger - Oroliga över att ni har för få semesterdagar? Vissa år är de röda dagarna så pass perfekt placerade att man inte behöver ta en enda dag ledigt för att kunna resa bort en hel vecka. Kika igenom kalendern och ta reda på vilken tid som är bäst att åka och hur ni kan maximera er lediga tid.

Boka ett familjevänligt hotell - När man reser tillsammans är det bästa man kan göra att boka ett hotell som passar hela sällskapet – ett familjehotell med andra ord. Med barnvänliga aktiviteter, barnklubbar och plaskvänliga pooler finns här gott om saker att göra för barnen. Många av hotellen erbjuder dessutom All Inclusive och kvällsunderhållning, så även för alla vuxna finns här något att hitta på. Ett annat vanligt inslag på familjehotell är vattenparkerna, som ju är barnens favorit. Det finns makalösa hotell med vattenpark på de flesta av våra resmål, så vi förstår att det kan vara lite svårt att bestämma sig. För att göra det enklare för er har vi gjort en undersökning på vår blogg för att ta reda på var ni får mest vattenpark för pengarna.

Har ni inte hittat det ni letade efter?