Njut av värmen i september

Människor på strandkanten

Sommaren i Sverige kan vara riktigt härlig, men så plötsligt är den slut och hipp som happ står man där vid hållplatsen i regnet och väntar på bussen som är sen.

Förbered dig på hösten genom att avsluta sommaren på absolut bästa sätt - med en solig sensommarresa. I september är det fortfarande varmt och skönt runt Medelhavet, turisterna är färre vilket innebär mer handduksyta, och bäst av allt - resorna är billigare. Solsäkra sensommaren och njut av dagar med glass, bad och långa solnedgångar.

Sensommarhotell på Mallorca

Visste du att klassikern Mallorca var det första resmålet dit charterresor gick från Stockholm år 1955? Mallorca har flera semesterregioner med sitt eget stuk, bland annat familjevänliga Alcudia, livliga partycentrumet Magaluf och den historiska huvudstaden Palma.

I september är vattnet på Mallorca fortfarande ljummet, och medeltemperaturen ligger på cirka 24 grader vilket passar perfekt för de som vill sola och bada i höst. Hotellen på Mallorca kommer i många olika former, med allt från lyxiga, strandnära vuxenhotell med eleganta barer till enklare lägenhetshotell med kokvrå och jacuzzi. Kika här nedan på våra handplockade hotell på Mallorca för sensommaren.

Sensommarhotell på Rhodos

Rhodos har varit en favorit bland soldyrkare sedan mycket länge tack vare sina fantastiska stränder och gästvänliga kultur. Det sägs även att Rhodos har några av de mest välbevarade ruinerna från gamla byar.

Här är vädret varmt och skönt in i september, med temperaturer mellan 25 - 28 grader dagligen. Vattnet är snäppet varmare än under sommarmånaderna, och ända in i oktober kan du njuta av sol och bad. Hotellen här erbjuder allt som gör just din semester till den bästa. Däribland faciliteter för barn, härliga poolområden och spafaciliteter. Här nedan är våra favorithotell på Rhodos för hösten.

Sensommarhotell på Cypern

Fascinerande Cypern bjuder på god mat, intressant kultur och sprudlande nattliv.

Värmen ligger kvar här långt in i september. Medeltemperaturen är cirka 30 grader, och i havet kan du förvänta dig cirka 27 grader. Halloumins hemland har genom tiderna trollbundit människor med sin skönhet, och hotellen här är perfekta för alla som letar efter en spännande och avkopplande semester i Medelhavet. Kika här nedan på våra utvalda favoriter på Cypern.

Sensommarhotell i Spanien

Spanien är helt klart på topplistan för semesterfirare i alla åldrar. Här bjuds det på underskön natur, tapas och spännande utflyktsmål. Välj mellan Costa Brava, Costa Blanca eller Costa del Sol.

Under höstmånaderna ligger temperaturerna i Spanien på cirka 24 grader i söder och 20 grader i norr. Hotellen erbjuder allt från lyxigare faciliteter som spa och gym till lägenheter till självhushåll. Ta en titt på de här hotellen i olika regioner i Spanien.

Var är det varmt när du vill åka?

Sommarvärmen hänger kvar i stora delar av Sydeuropa. Är du nyfiken på vilka resmål som passar bra för solsemestern i augusti och september kan vi tipsa om vår värmeguide där vi har samlat fakta och tips på resmål, oavsett när på året du vill resa.

Värmeguiden

Andra semestertips…