Europas familjevänligaste resmål 2020

En kvinna och två barn som bygger sandslott på stranden på Kreta

Nu är det dags att planera årets solsemester med familjen, men med många viljor och önskemål är det inte alltid helt lätt. För att underlätta för dig har vi valt att undersöka vilka soliga resmål i Europa som passar bäst för dig som reser med barn.

Topplista över de 30 familjevänligaste solresmålen

I vår kartläggning av resmål har vi utgått ifrån fyra olika kriterier som ofta är viktiga för familjer; lufttemperatur, vattentemperatur, antal vatten- och nöjesparker samt flygtid för att få fram ett index.* Genom att jämföra dessa har vi tagit fram en topplista över de 30 allra mest familjevänliga solresmålen för solsemestern 2020.
Kreta – Europas mest familjevänliga solresmål

Greklands största ö, Kreta, toppar vår lista. Den mångsidiga ön erbjuder ett stort utbud av aktiviteter och utflyktsmål för hela familjen. Här ligger bland annat den roliga vattenparken WaterCity där du hittar vattenrutschbanor för alla våghalsgrader. Dessutom kan du njuta av en medeltemperatur på härliga 24 grader och en vattentemperatur på 23 grader – perfekt för långa, soliga dagar på stranden!

På andra plats hittar du Cypern

Solsäkra Cypern kammar hem andraplatsen i vår topplista. Här erbjuds en av de varmaste badtemperaturerna i hela Europa med behagliga 24,5 grader så du kan passa på att maxa strandhänget. Med sin vackra natur, populära matkultur och stora nöjesutbud är Cypern en favorit bland både stora och små resenärer.

Tredjeplatsen kniper omtyckta Costa Blanca

Inte nog med att Costa Blanca erbjuder hela 320 soldagar om året, här hittar du också en av de varmaste temperaturerna på vår lista med härliga 24,5 grader i genomsnitt. Längs med ”den vita kusten”, som den heter på spanska, finns också flera välbesökta vattenparker och långgrunda sandstränder.

*Index är uträknat som följande; lufttemperatur + temperatur i vatten + antal vatten- och nöjesparker + flygscore/100. Temperaturerna avser månaderna maj till oktober. Flygscore är baserat på restid från Stockholm. Högre flygscore innebär kortare restid och vice versa.

Packa som proffset

Att packa inför familjesemestern kan vara lite knepigt. Därför har vi gjort ett samarbete med den populära, irländska resebloggaren Karen Edwards (Travel Mad Mum) och gjort en video för att visa dig hur du enkelt kan packa för en hel familj med två vuxna och två barn – i en enda resväska.

Andra semestertips…