Träningssemester med eBeach.se

Träningssemester

Träning sägs vara den bästa typen av terapi, och är för många det mest effektiva sättet att koppla bort och koppla av. För den hälsomedvetna och aktiva resenären kan dessutom ett hotells sport- eller träningsfaciliteter vara det som gör solsemestern till en succé. Vi på eBeach tror att den perfekta resan i så fall har en bra balans mellan träning- och motionsmöjligheter samt relax-faciliteter, som spa och hälsocenter.

Efter ett tungt träningspass finns det väl få saker som kommer så väl tillhands som en avslappande massage. Sen är det såklart viktigt med en god måltid efteråt. Ofta så har hotellen flera olika alternativ för mat, så det är bara att välja och vraka och välja det som anpassar sig bäst efter din träning – eller din aptit.

Här under har vi listat en rad olika hotell på många av våra populära resmål. Oavsett om du reser med familjen eller utan barn blir semestern roligare med aktiviteter. Fyll vattenflaskan och förtsätt läsa för att se var du bäst spenderar din kommande träningsresa.

Familjevänligt

Gillar ni att sporta? Eller kanske åka på roliga utflykter? I sådana fall passar en träningssemester perfekt för er. Ta en titt på hotellen här nedan – de flesta av dem har sportcenter med tennis- badminton och volleybollbanor samt utflyktsdiskar och faciliteter för barnen såsom lekplatser och barnklubbar. Reser man i grupp och vill åka på en uflykt endast vuxna är man välkommen att lämna barnen på hotellens barnklubbar där de är garanterade en rolig stund.

Reser du utan barn?

Det finns inget som går upp mot en sportsemester. Reser du dessutom utan barn kan det vara skönt att bo på ett hotell med lugn och ro efter att man har rört på sig hela dagen. Här är våra handplockade sporthotell med vuxen atmosfär. Flera av dessa hotell erbjuder även ett överflöd av aktiviteter om man vill hålla sig aktiv på hotellets område istället för att bege sig därifrån.

Vattensportsemester

Vindsurfing i Kroatien, dykning på Kanarieöarna eller kajaking i Grekland... Är du lika galen i vattensporter som vi är? Oavsett om du letar efter ett budgetboende för att utöva din favoritsport eller ett All Inclusive-hotell där du och familjen kan prova på något nytt så har vi något för just dig.

Inom Europa är vattensporterna som bäst, så här nedan har vi handplockat några hotell på våra favoritdestinationer så att du får lättare att välja.

För att se vilka vattenparker som erbjuder mest vattenlekar för pengarna, besök gärna vår blogg och låt dig inspireras.

Träningsresor på vintern

När kylan tar grepp om vårt land är uteträningen det som sportfantaster saknar allra mest – att springa på ett löpband med en vägg framför sig går inte att jämföra med en löprunda i naturen med vinden i håret. Det bästa att göra i detta fall är att boka en resa till varmare breddgrader, och byta löpband mot strandpromenad och iskall dusch mot exempelvis Atlantens ljumma vatten. Nedan har vi samlat tre hotell på destinationer där du är garanterad fint väder även under vintern, och kan kombinera träning med dopp i havet, god mat och välförtjänad avslappning efter avslutat pass.

All Inclusive-semester

Är man aktiv och tränar under sin semester är det självklart även viktigt med en balanserad och näringsrik diet. Vi vet dock hur svårt det kan vara att hålla sin diet under semestern, inte minst när det gäller att hitta restauranger som serverar den mat man letar efter – om man nu har ork nog att leta efter en aktiv dag full med aktiviteter. Ett bra alternativ kan vara att boka ett All Inclusive-hotell, där man har all den mat man kan tänka sig, tillgänglig under dygnets alla timmar. På dessa hotells bufféer hittas något för alla smaker – protein, sallader, osv., och du kan äta så mycket och så ofta som du vill.

Kräver din muskelbyggardiet att du äter sju mål mat om dagen – inga problem! På All Inclusive kan du oftast äta dygnet runt. Eller är det istället så att du följer en 5:2-typ diet? Då kan du lugnt skippa frukosten och istället bunkra upp med den energi och näring du behöver vid lunch och middag. Reser man med barn är detta även ett bra val. Bufféerna erbjuder varierad kost och ni behöver inte välja samma mat.

Har du inte hittat det du letade efter?