Träningsresor 2021/2022

Träningssemester

Träning sägs vara den bästa typen av terapi, och är för många det mest effektiva sättet att koppla bort och koppla av. För den hälsomedvetna och aktiva resenären kan dessutom ett hotells sport- eller träningsfaciliteter vara det som gör solsemestern till en succé. Vi på eBeach tror att den perfekta resan i så fall har en bra balans mellan träning- och motionsmöjligheter samt relax-faciliteter, som spa och hälsocenter.

Efter ett tungt träningspass finns det väl få saker som kommer så väl tillhands som en avslappande massage. Sen är det såklart viktigt med en god måltid efteråt. Ofta har hotellen flera olika alternativ för mat, så det är bara att välja och vraka och välja det som anpassar sig bäst efter er träning – eller er aptit.

Här under har vi listat en rad olika hotell på några av våra mest populära resmål. Oavsett om ni reser med familjen eller utan barn blir semestern roligare med aktiviteter. Fyll vattenflaskan och fortsätt läsa för att se var ni bäst spenderar er kommande träningsresa.

Familjevänligt

Gillar ni att sporta? Eller kanske åka på roliga utflykter? I sådana fall passar en träningsresa perfekt för er. Ta en titt på hotellen här nedan – de flesta av dem har sportcenter med tennis- badminton och volleybollbanor samt utflyktsdiskar och faciliteter för barnen såsom lekplatser och barnklubbar. Reser man i grupp och vill åka på en utflykt endast vuxna är man välkommen att lämna barnen på hotellens barnklubbar där de är garanterade en rolig stund.

Reser ni utan barn?

Det finns inget som går upp mot en sportsemester. Reser ni dessutom utan barn kan det vara skönt att bo på ett hotell med lugn och ro efter att man har rört på sig hela dagen. Nedan ser ni våra handplockade sporthotell med vuxen atmosfär. Flera av dessa hotell erbjuder även ett överflöd av aktiviteter om man vill hålla sig aktiv på hotellets område istället för att bege sig därifrån.

Vattensportsemester

Vindsurfing i Kroatien, dykning på Kanarieöarna eller kajaking i Grekland... Är ni lika galna i vattensporter som vi är? Oavsett om ni letar efter ett budgetboende för att utöva er favoritsport eller ett All Inclusive-hotell där hela familjen kan prova på något nytt så har vi något för just er.

Inom Europa är vattensporterna som bäst, så här nedan har vi handplockat några hotell på våra favoritdestinationer så att ni får lättare att välja.

Besök gärna vår blogg för att se vilka vattenparker som erbjuder mest vattenlekar för pengarna och låt er inspireras.

Träningsresor på vintern

När kylan tar grepp om vårt land är uteträningen det som sportfantaster saknar allra mest – att springa på ett löpband med en vägg framför sig går inte att jämföra med en löprunda i naturen med vinden i håret. Det bästa att göra i detta fall är att boka en resa till varmare breddgrader, och byta löpband mot strandpromenad och iskall dusch mot exempelvis Atlantens ljumma vatten. Nedan har vi samlat tre hotell på destinationer där ni är garanterade fint väder även under vintern, och kan kombinera träning med dopp i havet, god mat och välförtjänad avslappning efter avslutat pass.

Låt inte årstiden begränsa er träning. Med vår värmeguide hittar ni soliga resmål oavsett tid på året, perfekt för en solig träningsresa i februari eller november. När mjölksyran slår till som hårdast, hjälper säkerligen D-vitamindosen er att prestera ytterligare. Klicka på länken nedan för att ta reda på var ni bäst åker på en träningsresa under alla årets 12 månader.

Värmeguiden

All Inclusive-semester

Är man aktiv och tränar under sin semester är det självklart även viktigt med en balanserad och näringsrik diet. Vi vet dock hur svårt det kan vara att hålla sin diet under semestern, inte minst när det gäller att hitta restauranger som serverar den mat man letar efter – om man nu har ork nog att leta efter en aktiv dag full med aktiviteter. Ett bra alternativ kan vara att boka ett All Inclusive-hotell, där man har all den mat man kan tänka sig, tillgänglig under dygnets alla timmar. På dessa hotells bufféer hittas något för alla smaker – protein, sallader, osv., och ni kan äta så mycket och så ofta som ni vill.

Kräver er muskelbyggardiet att ni äter sju mål mat om dagen? Inga problem! På All Inclusive kan ni oftast äta dygnet runt. Eller är det istället så att ni följer en 5:2-typ diet? Då kan ni lugnt skippa frukosten och istället bunkra upp med den energi och näring ni behöver vid lunch och middag. Reser man med barn är detta även ett bra val. Bufféerna erbjuder varierad kost och ni behöver inte välja samma mat.

Golfresor

En av de mest populära semestersporterna är utan tvekan golf, och lyckligtvis har vi massvis med golfhotell – d.v.s. hotell med egna golfbanor, eller i nära avstånd till fantastiska banor. Nedan ser ni tre av våra mest populära golfhotell.

En av de mest populära golfdestinationerna är utan tvekan Belek i Antalya, Turkiet. Belek är på topplistan över Europas bästa golfdestinationer och erbjuder hela 17 banor. I Belek finns även massvis med förstklassiga hotell, och många av dessa erbjuder några gratis golfrundor när du checkar in. Läs gärna mer om våra golfresor till Turkiet och denna fantastiska golfdestination.

Har ni inte hittat det ni letade efter?