Hotell i Marmaris

Hotell i Marmaris

Turkiet är landet där öst möter väst, och är en intressant semesterdestination som erbjuder både sol och bad samt kultur. Här hittar du fantastisk mat, intressant historia, och självklart kilometerlånga bildsköna stränder.

Mitt emellan Medelhavet och det Egeiska havet ligger det drömska Marmaris. Denna kuststad ligger bekvämt på den sydvästra delen av den Turkiska Rivieran, och har sedan länge varit en toppdestination för semesterfirare av alla åldrar. Här finner du uråldriga ruiner, vidder av sandstränder och en sprudlande stadskärna.

När är det bäst att resa till Marmaris?

I Marmaris håller sommaren i sig ett bra tag. Medeltemperaturen på cirka 25 grader, men stiger ofta upp mot 30 grader på sommarhalvåret. Vill man undvika de allra hetaste månaderna under lågsäsongen rekommenderas maj eller oktober, då temperaturen oftast ligger runt 20 - 25 grader.

Familjehotell i Marmaris

Marmaris är en trevlig destination för hela familjen, med massvis av aktiviteter för både stora och små. Här har vi samlat olika familjehotell där barnen faktiskt inte behöver lämna hotellets område för att roa sig – här finns lekplatser, rutschkanor, barnklubbar och mycket mer.

Vuxenhotell i Marmaris

För att koppla bort och koppla av till fullo tipsar vi om våra vuxenrekommenderade hotell. Här är det lugnare och mer mogen atmosfär, och man kan i ro läsa en bok eller ta sig en tupplur utan att bli störd av barnens stoj och stök.

All Inclusive-hotell i Marmaris

Semester är synonymt med All Inclusive. Genom att boka en All Inclusive-resa slipper man ödsla värdefull tid på att leta efter restauranger, och kan istället spendera tiden på stranden eller vid poolkanten. Med All Inclusive har man tillgång till all mat man kan önska sig, och mer därtill – däribland glass i stora, stora, stora… lass.

Nyfikna på andra fantastiska turkiska hotell? Klicka er vidare och se hotell på alla våra destinationer i Turkiet.

Besök även gärna vår blogg för att se vår lista över de fem bästa stränderna i Turkiet.

Andra resmål i Turkiet

Kemer

Kemer

Beläget mellan bergen några mil utanför Antalya ligger staden Kemer. Hit har turister kommit sedan länge på grund av det pittoreska landskapet och de fantastiskt vita sandstränderna. Om du letar efter en riktig toppensemester på den turkiska rivieran som kombinerar avslappnat strandhäng med en estetiskt tilltalande arkitektur så har du hittat helt rätt.

Läs mer här

Altinkum

Altinkum

På Turkiets västra kust ligger staden Altinkum. Här finns tre stycken centrala sandstränder, ett sprudlande nattliv samt en fascinerande historia prydd med pirater, uråldriga tempel och ståtliga monument. Den grekiska semesterön Kos ligger endast en timme iväg med båt, och vill man ta sig till storstaden Bodrum behöver man resa en och en halv timme från stadskärnan.

Läs mer här

Fethiye

Fethiye

Fethiye är en vacker hamnstad belägen på Turkiets sydvästra kust. Den här staden är känd för sin stora hamn, sitt turkosa vatten och historiska monument från 400-talet f.v.t. Från Fethiye anordnas många båtturer runtom Rivieran, bland annat till staden Oludeniz och Butterfly Valley.

Läs mer här