Aktuell information gällande coronaviruset

Resor till Icmeler

Semester Icmeler

Läs mer om Icmeler

Cirka 8 km sydväst från staden Marmaris ligger Icmeler. Staden är omgiven av härlig barrskog och ståtliga berg som är väldigt populära att klättra i. Här finns såklart också den vackra stranden Icmeler Beach, med fantastiskt blått hav och ljusa sanddynor.

Vädret i Icmeler

I Icmeler kan du förvänta dig temperaturer kring 25 grader under sommarsäsongen. Graderna håller inte sällan i sig ända in i oktober, vilket gör Icmeler till ett perfekt resmål under hösten.

Stränderna i Icmeler

Huvudstranden i Icmeler heter Icmeler Beach och är av de mest välbesökta stränderna på Turkiets kustremsa. Den här stranden är mycket populär bland de sporttokige, då förhållandena här är perfekta för såväl vindsurfing som dykning. Slappar du hellre på stranden och tar det lite lugnare finns mängder med solstolar och parasoll att välja bland.

Mat och dryck

I Turkiet finns en mycket rik matkultur som sträcker sig långt tillbaka i historien. I det turkiska köket kan du hitta kötträtter, fisk- och skaldjursrätter samt mycket vegetariskt. Turkiet är även kända för sina mycket delikata desserter. ”Künefe” är en mycket speciell dessert som görs på tunt strimlad semolinadeg som blöts i sockrig sirap. Lagren fylls med ost, vispad grädde eller nötter beroende på region.

Att se och göra

För en riktig heldag av skoj för hela familjen kan vi rekommendera ett besök på den roliga vattenparken Atlantis Waterpark, en 10 minuters bilfärd bort i staden Marmaris. Parken är fylld med 9 stora vattenrutschkanor, flumrides, vågpooler och mängder av vattenskoj för barn. För de som hellre håller sig i Icmeler passar det utmärkt att besöka den stora veckomarknaden, där du kan hitta allt från skor och kläder till kryddor, souvenirer och mattor.

Kort fakta om Icmeler:

Tidsskillnad:

Svensk tid + 1 timme

Officiellt språk:

Turkiska

Folkmängd:

28 000 invånare

Valuta:

Turkisk lira

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Icmeler