Resor till Phuket

Semester Phuket

Läs mer om Phuket

Phuket är en bergsbeklädd ö som ligger på Thailands sydvästra spets, och är också hem till några av Thailands vackraste stränder. Phuket är lyckligt lottat med drömmiga blå vikar, små outforskade öar, gästfri befolkning och fantastiskt god mat. Den kinesisk-portugisiska arkitekturen och frodiga tropiska grönskan garanterar en riktigt härlig och avslappnande semester i Thailand.

Vädret i Phuket

I Phuket så ligger medeltemperaturen runt 28 grader året om. Det är mycket sällan som den går under 24 grader, så när än på året du åker kan du förvänta dig härlig sol. Sydostasien går in i monsunperiod mellan maj till oktober, så det kan vara bra att packa ett paraply!

Stränderna i Phuket

Kata Beach

Kantad med höga palmer och mysiga barer ligger Kata Beach. Denna strand är mycket populär bland såväl turister som lokalbefolkningen, och kommer garanterad att finna sig på din topplista för vackra stränder. Under sommaren är förhållandena också mycket bra för surfing längre ut till havs.

Laem Singh Beach

Laem Singh Beach är onekligen en av Phukets vackraste stränder. Det kan vara lite knepigt att nå den på grund av att bara går båtar dit, och vägarna är inte lämpliga att köra på. Detta resulterar dock i en riktigt romantisk plats, utan mycket folk runt omkring.

Freedom Beach

På den sydvästra kusten ligger denna pärla till strand. Det är en cirka 300 meter lång remsa av kritvit sand i en drömlik, turkos bukt. Här finner du många mysiga barer, restauranger och långgrunt hav. Perfekt för en familjeutflykt.

Mat och dryck

Tom Yum Goong

Soppa är populärt runtom i hela Thailand, men Tom Yum Goong är verkligen ett måste när man besöker Phuket. Det är en kryddig, sötsur soppa som innehåller citrongräs, räkor, svamp och chili. Supergod som både förrätt och huvudrätt!

Mee Hokkien

Denna nudelbaserade rätt härstammar från Fujian-provinsen i Kina. Äggnudlar kokas tillsammans med fräst fläsk, skaldjur och grönsaker i fläskbuljong, och smaksätts sedan med soja, vitlök och lime. Sist men inte minst toppas allt med ett ägg.

Oh Eaw

Slushie-glass är känt över hela världen, men i Thailand är den extra färgstark, extra söt och innehåller små gelatinliknande kuber gjorda på bananstärkelse och kidneybönor. Denna smarriga dessert är ett perfekt snack för en dag i den tropiska hettan.

Att se och göra

Big Buddha

På berget Nakkerd sitter en 45 meter stor staty av Buddha som kan ses ända från Karon Beach och Phuket Town. Den enorma statyn byggdes 2004 och är gjord i betong och burmesisk jade som glittrar i solen. Hit kommer många lokalinvånare för att donera gåvor och minnas sina nära och kära på andra sidan.

Apreservatet

Vid östkusten ligger ett stort berg som kallas för Monkey Hill. Exakt som det låter så är detta ett stort berg där invånarna är… Apor! De 400 makakerna som bor på Monkey Hill lever sida vid sida med människorna och är varken skygga eller aggressiva, men kom ihåg hålla ett öga på mackan, de är snabba rackare.

Nattmarknader

Missa inte någon av Phukets alla nattmarknader! Här säljs allt från souvenirer till kläder och massvis med street-food. Besök den enorma Chillva Market och Weekend Market i Phuket town, eller Malin Plaza i Patong.

Kort fakta om Phuket:

Tidsskillnad:

Svensk tid + 6 timmar

Officiellt språk:

Thai

Folkmängd:

386 605 invånare

Valuta:

Thailändska baht

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Phuket

Katathani Phuket Beach Resort

Kata, Phuket, Thailand

Centara Karon Resort Phuket

Karon, Phuket, Thailand

Diamond Cliff Resort and Spa

Patong, Phuket, Thailand

Andaman Cannacia Resort And Spa

Kata, Phuket, Thailand

Chanalai Garden Resort

Kata, Phuket, Thailand

Kata Palm Resort And Spa

Kata, Phuket, Thailand

Namaka Resort Kamala

Kamala, Phuket, Thailand

Holiday Inn Resort Phuket Mai Khao Beach

Mai Khao, Phuket, Thailand

The Yama Hotel Phuket

Kata, Phuket, Thailand

Chanalai Romantica Resort - Adults Only

Kata, Phuket, Thailand

Chanalai Hillside Resort

Karon, Phuket, Thailand

The Viridian Resort

Patong, Phuket, Thailand

Proud Phuket

Nai Yang, Phuket, Thailand

Andaman Beach Suites

Patong, Phuket, Thailand

Grand Mercure Phuket Patong

Patong, Phuket, Thailand

Amari Phuket

Patong, Phuket, Thailand

Movenpick Resort & Spa Karon Beach Phuket

Karon, Phuket, Thailand

The Charm Resort Phuket

Patong, Phuket, Thailand

Dewa Phuket

Nai Yang, Phuket, Thailand

Mom Tri'S Villa Royale

Kata, Phuket, Thailand

Bangtao Village Resort

Bang Tao Bay, Phuket, Thailand

At Panta Phuket

Thalang, Phuket, Thailand

Phulin Resort

Karon, Phuket, Thailand

Ayara Kamala Resort & Spa

Kamala, Phuket, Thailand

Duangjitt Resort

Patong, Phuket, Thailand

Royal Phuket City

Phuket Town, Phuket, Thailand

Avista Resort & Spa

Kata, Phuket, Thailand

Phuket Merlin Hotel

Phuket Town, Phuket, Thailand

Apk Resort

Patong, Phuket, Thailand

Sunsuri Phuket

Nai Harn, Phuket, Thailand