Resor till Kapstaden

Semester Cape Town

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Kapstaden

Väder

Kapstaden är mest populära under högsommarmånaderna (december till februari), men det är attraktivt att gå året runt. Sommaren ger långa, varma strand dagar och ljumma kvällar utomhus, men det finns chansen att den legendariska starka "sydostlig" vind. Våren (september-november) ger blomningar av vilda blommor, medan hösten (mars-maj) lovar en gyllene töcken av varma dagar.

Vintern (juni-augusti), men blöt och ofta kall, sprids ut med veckor som är både mild och klar. Staden är fritt från turister och otroligt grönt, delfiner och valar stopp i de många små vikar längs kusten runt Kapstaden och vattenfall strimma vitt stigar nedför bergssidorna.

Varken säsong ger extrema temperaturer, tack vare den rådande vindar. Var ytterst förberedd för fyra årstider på en dag. Halvöns formen kan skapa ett mikroklimat, så du kan sola på ena sidan av berget och skyddande från kallt regn och starka vindar på den andra! Det är ingen tillfällighet att Newlands är så grön och frodig i förhållande till Cape Point själv den får fyra gånger så mycket regn som Cape Point.

jan 26ºC
feb 26ºC
mars 25ºC
april 22ºC
maj 19ºC
juni 16ºC
juli 15ºC
aug 15ºC
sept 18ºC
okt 21ºC
nov 22ºC
dec 24ºC

Sevärdheter & kultur

Från malaysiska slavar, holländska, engelska och franska upptäcktsresande till ursprungsbefolkningen Khoisan folket, ursprunget till Kapstaden tre miljoner invånare är extremt olika. Sedan Kapstadens blygsamma början som ett halvvägs stoppa pekar på "Spice Route" till Indien på 1600-talet, såg de århundraden som följde en tillströmning av upptäcktsresande, bosättare och kolonisatörer anländer i "skönaste Cape" för att leva bland infödda stammar redan där .

Tillsammans med Sydafrikas senaste färgstarka och ofta smärtsam historia under apartheid åren, är det föga förvånande att staden har vuxit fram som en levande, edgy och eklektisk plats med ett rikt och texturerat kulturarv. I Kapstaden, konsten är levande och väl - och det finns mycket att se och göra.

Boka din semester redan idag!

För en varierad semester full av vinprovning, valsafari och fantastiska skaldjur, kan du inte slå Kapstaden. Vila och avkoppling med skopan lasten helt enkelt fantastisk omgivning. Tänk bara hur avundsjuka dina vänner blir när du säger att du har bokat!

Sök nu för vår allra bästa värde flygresa och hotellrum till Kapstaden. Vi är stolta över att erbjuda den bästa semester värde stranden för våra kunder. Vårt bokningssystem online är enkelt, lätt och snabbt och det finns några bra erbjudanden som finns just nu.