Resor till Sri Lanka

Semester Sri Lanka

Läs mer om Sri Lanka

Vill du göra något annorlunda och samtidigt på semester? Vill du smaka på några vackra tropiska stränder, elefantvandring och mystiska buddhistiska tempel visning, sedan Sri Lanka är platsen för dig. Det är tydligt att se varför Marco Polo proklamerade Sri Lanka för att vara en av de bästa öarna i världen att besöka.

En droppformade ön lämnas vind för våg i Indiska oceanen, Sri Lanka fylld med kultur-och naturskatter. Indianer, har portugisiska, holländska och brittiska lämnade alla sina spår här, vilket leder till en härlig mix av antika städer, monument och atmosfäriska koloniala arkitektur. För en liten ö, erbjuder Sri Lanka en fantastisk variation av attraktioner. Kusterna är översållad med palmkantade stränder, vissa med världsklass surfa.

Sri Lankas droppform inte är olämpligt och Sri Lanka har känt sin beskärda del av politisk oro och naturkatastrofer under de senaste decennierna. En Tamil-singalesiska vapenvila i 2001 sporrade en oöverträffad tillväxt inom turismen som nästan stoppades av i december 2004 tsunamin i Indiska oceanen. Som motståndskraftig Sri Lanka studsar tillbaka från tragedin är turismen återhämtar sig snabbt - så nu är det dags att gå!

Flyg till Colombo med oss ​​där du kan välja att gå norr upp i sjöar och berg av kulturella Kandy, eller söder ner till stränderna i och runt vackra Bentota.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Sri Lanka

Väder

Klimatmässigt sett är de torraste (och bästa) säsonger i Sri Lanka från december till mars för västkusten, sydkusten och Hill Country, och från april till september för de antika städerna regionen och östkusten.

jan 26ºC
feb 27ºC
mars 28ºC
april 26ºC
maj 29ºC
juni 25ºC
juli 28ºC
aug 27ºC
sept 27ºC
okt 28ºC
nov 27ºC
dec 28ºC

Sevärdheter & kultur

Känd som leende människor runt om i världen lankeserna njuta av en unik livsstil som är ödmjuk, konstnärlig, underhållande och rörande. Den intima kopplingen mellan samhälle och buddhism samt traditionella konst, dans och musik är fusion av den lankesiska kulturen.

Fördjupa dig i en av Sri Lankas många underbart färgstarka festivaler. De flesta innebär långa processioner av glittrande elefanter, dansare och trumslagare. Den mest kända är Esala Perahera i Kandy, Vel festivalen i Colombo är också spektakulär.

Rotade i kulturen i Sri Lanka är cricket, lever och andas cricket i Sri Lanka. Se till att du går med i en omgång improviserade spelet i cricket på stranden där cricket galna lokalbefolkningen är alltid upp för att anställa en extra par händer!

För ungdomar

Nattlivet i Sri Lanka är bäst i huvudstaden Colombo, men är verkligen inte mycket att skriva hem om. Det är främst begränsas till ett fåtal irländska barer och inom hotell som Hilton och Mount Lavinia.

Det är glädjande att säga att Europa, Mellanöstern och södra indiska influenser har haft en positiv effekt på köket i Sri Lanka. Vilket innebär att den lankesiska köket är väldigt annorlunda från något annat land i Asien. Den Gallery Cafe i Colombo kan rekommenderas att uppleva dessa öst möter väst fusion av smaker.

Boka din semester redan idag!

Sök nu för vår allra bästa värde flygresa och hotellrum till Sri Lanka, är vi stolta över att erbjuda det bästa värdet stranden och helgdagar staden för våra kunder. Vårt bokningssystem online är enkelt, lätt och snabbt och det finns några bra erbjudanden som finns just nu.