Resor till Sitges

Semester Sitges

Läs mer om Sitges

Om du är lite av en kultur gam, är en resa till sagolikt bohemiska Sitges ett måste för varje semester till Spanien. Beskrivs som Barcelonas lillasyster, är Sitges en notoriskt kosmopolitisk destination och har mycket av sin ursprungliga Medelhavets historia, med kullerstensgator, en uppsjö av museer och en tre kilometer lång promenad, erbjuder Sitges en smak av det konstnärliga och kulturella arv Spanien med en skvätt upprörande nattliv!

Om du letar efter en smak av det dekadenta blandat med rika kulturella mångfald, kommer Sitges semester tillfredsställa på varje nivå. Förutom rikt historisk arkitektur, har Sitges också många pittoreska stränder i närheten Saint Sebastian, liksom museer och kyrkor av den modernistiska konstnärliga rörelsen. Bara 20 minuter från Barcelona , en enkel två timmars flygresa från Storbritannien, erbjuder Sitges en skrovlig alternativ till Barcelona!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Sitges

Väder

Klimatet i Sitges är typisk för regionen, med temperaturer rutinmässigt nå 32 &de; Celsius i augusti, så ta din semester till Sitges i slutet av våren eller tidig höst om du inte gillar kvävande hetta och fuktiga nätter.

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 25ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

Sitges ligger i ett kustnära bassäng, omgiven av mjuka kullar sluttar ner till ren, gyllene stränder och klarblått vatten i Medelhavet. Med andra ord, Sitges semester är perfekt om du vill spendera dagarna med att koppla av på stranden njuta av solen!

Sport & dykning

Sitges är en konst entusiasten paradis, med många historiska och kulturella attraktioner som Maricel Palace som byggdes av Miquel Utrillo och dekorerade av skulptören Pere Jou. Tidigare bostad konstnären Santiago Rusiñol är nu ett museum, som visar många sällsynta arkeologiska skatter och fina exempel på modernistisk smide.

Sevärdheter & kultur

Sitges är en klassisk spansk destination och behållit mycket av sitt kulturarv och atmosfär, med många festligheter såsom den årliga Sitges filmfestival. Sitges erbjuder en unik kulturell upplevelse för människor som överväger semester till Spanien .

För ungdomar

Sitges semester erbjuder en vild och dekadenta nattliv, och är ett otroligt populärt resmål för clubbers från hela Spanien och andra europeiska länder. Sitges välkomnar besökare, med en vänlig och livlig partystämning. Om dans tills solen är din idé om en fantastisk tid, hittar du oräkneliga barer och klubbar för att festa till gryningen.

Boka din semester redan idag!

Om Barcelona verkar för tam, ta en promenad på den vilda sidan med en semester i Sitges! Kombinera klassiska spanska kulturen med flamboyanta, dekadenta nattliv, är Sitges en minnesvärd destination. On The Beach har några bra erbjudanden på flyg och boende, så varför inte se hur mycket du kan spara på besök i denna oförglömliga stad!