Resor till Salou

Semester Salou

Läs mer om Salou

Hittade bara sex miles väster om Costa Dorada största staden Tarragona, är Salou det perfekta valet för familjer med tanke på Spaniens helgdagar . Salou har över trehundra soldagar per år och är perfekt för avkopplande solsemestrar tack vare sin klippiga vikar och grunda, blå vatten gör den särskilt lämpad för familjer med mindre barn. Ett rikt kulturellt område har Salou också några av de mest pulserande nattlivet på Costa Dorada, med många pubar, barer och klubbar allt inom räckhåll för de hundratals semesterlägenheter och hotell i Costa Dorada.

Nås på drygt två timmar från de flesta flygplatser i Storbritannien, den korta flygningar, gyllene stränder och blå Medelhavet och den välkomnande, inbjudande klimat gör Salou ett populärt val för Costa Dorada semester . Vare sig du letar efter avslappnande dagar vid stranden, livligt nattliv och stor matsal, eller något lite mer aktiv, har Salou allt!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Salou

Väder

Trots att antalet soliga dagar som Salou solar sig i året runt, temperaturer är inte lika intensiv som andra destinationer såsom Costa del Sol , med temperaturer rutinmässigt från mellan 20 ° C och 26 ° C från maj till slutet av augusti. Den svalkande bris från Medelhavet tar udden av den värsta luftfuktigheten - perfekt för att arbeta på det tan!

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 25ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

Njuter av gyllene sandstränder som präglar Costa Dorada erbjuder Salou också mindre, klippiga vikar med klart, grunt vatten som gör det oerhört populär bland familjer med små barn. Även inte så steniga och bergiga så nära Tarragona, är Salou lika kuperad men har en vackert anlagd stranden och svagt sluttande stränder.

Sport & dykning

Nära till områdets mest populära attraktion, Port Aventura, erbjuder Salou en blandning av den kulturella och den samtida, den spännande och avkopplande. Området erbjuder några av de bästa vattensporter aktiviteter på södra kusten, med vindsurfing, och banan båtliv bevisar populär bland både barn och vuxna. Området erbjuder också mer kulturella sevärdheter som Torre Vella vakttorn museet och Salou Central Park ger möjlighet att njuta av de rika, historisk atmosfär i din egen takt.

Sevärdheter & kultur

Salou har en rik kulturell atmosfär, och de många marknaderna som äger rum på sommaren erbjuder en inblick i mer traditionella spanska livet, med Salou måndag gatumarknad och Masai Catalana hantverks marknaden visat sig särskilt populär bland lokalbefolkningen och turister.

För ungdomar

Salou är en av de livligaste nattklubbar på Costa Dorada, med ett brett utbud av barer, pubar och nattklubbar för att dansa hela natten. Smaken av nattliv är lika skiftande, med några pubar catering särskilt brittiska turister (som den populära Rovers Return pub), medan andra erbjuder en avgjort mer medelhavskänsla. Glöm inte att många av de hotell i Salou erbjuda sina egna speciella blandning av kvällsunderhållning. Vad blir din fot knacka, hittar du det i Salou.

Boka din semester redan idag!

Salou idealisk blandning av spänning och kultur för alla som funderar på Costa Dorada semester. Oavsett om det är avkopplande, historiska Medelhavet charm eller energiska nattliv, är Salou svårslagen. On The Beach har bra erbjudanden på flyg och boende, så varför inte prova oss och se vad Salou har att erbjuda!