Resor till Ronda

Semester Ronda

Läs mer om Ronda

Känd för att vara födelseplats moderna tjurfäktning, ligger charmiga och historiska staden Ronda ungefär sextio miles från Malaga. Ronda är hem för många historiskt viktiga platser, upptäckte några reliker här dagen till omkring 2800 f Kr. Trots sin snabba tillväxt som turistdestination, erbjuder folk att tänka på Spanien semester en vacker, modern spansk stad omgiven av dramatiska, fantastisk natur.

Det finns mycket att se och göra i Ronda, och överallt du ser hittar du ständigt överraskande sevärdheter från det steniga landskapet som staden sitter, till unikt spansk arkitektur som utgör själva staden. Med ett varmt, behagligt klimat året runt och några av de mest hisnande landskap i alla Costa del Sol , en resa till Ronda kommer att stanna hos dig för evigt!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Ronda

Väder

På grund av sin höjd, har Ronda ett milt sommarklimat med kyla vindar från bergen, vilket gör det idealiskt för dem främmande för att alltför varmt väder. Temperaturer typiskt topp på cirka 28 grader Celsius under sommarmånaderna, avtar när folkmassorna lämnar i slutet av september.

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Sport & dykning

Ronda är rikt kulturellt, och inte bara erbjuder några enastående exempel på morisk och romersk arkitektur, men är också hem för flera museer, bland annat Bandolero, Museet för Jakt-och Peinado Museum, uppkallad efter lokala konstnären Joaquin Peinado.

Det finns också ett antal äventyrliga stigar och vandringar i den bergiga regionen runt staden för de som föredrar att hålla sig aktiva. Också värt att kolla in är Plaza de Toros, en nyklassisk tjurfäktning ring används fortfarande, om än sällan.

Sevärdheter & kultur

Ronda är värd för många festivaler året, såsom Fiesta de Pedro Romero, känd för att bryta fri från tradition och utveckla det som nu är den vanligaste formen av tjurfäktning - tidigare att Romero var tjurfäktare monterad vid släckning. Stilla veckan firas siffra också en framträdande plats i stadens festligheter.

För ungdomar

Nattlivet i Ronda är dämpad och avslappnad, ungefär som sin atmosfär och lokalbefolkningen. Det finns många bra restauranger i området, som serverar ett brett utbud av lokala rätter och ett bredare utbud av lokalt producerade viner - perfekt för romantiska kvällar med utsikt över bergen.

För en utekväll kan du inte gå fel med ett besök i Malaga eller Torremolinos lite längre bort.

Boka din semester redan idag!

Ronda är en idealisk tillflyktsort för en chans att koppla av i vacker natur, eller tillbringa en romantisk resa till denna ofta förbisedda pärla på Costa del Sol. Med vänliga lokalbefolkningen, vacker natur och utmärkta restauranger, är Ronda ett underbart resmål.

On The Beach har några utestående erbjudanden på flygbiljetter och boende, så boka nu och köra för kullarna!