Resor till Ronda

Semester Ronda

Läs mer om Ronda

Ronda är en mindre stad belägen uppe i bergen i inlandet i Spanien. Staden är delad i två och har en stor vacker bro som ansluter de båda stadsdelarna. Här kan du uppleva genuin, spansk kultur, se många intressanta monument och ändå bara ha en kort biltur till närmsta strand.

Vädret i Ronda

Det spanska inlandsklimatet ger Ronda mycket heta och torra somrar och milda vintrar. Under sommarperioden maj – september kan du förvänta dig grader kring 28-snåret. Då och då drar en och annan bris förbi tack vare det bergiga läget.

Stränderna i Ronda

Ronda är beläget uppe på ett berg i inlandet, och närmsta strand ligger cirka 50 km iväg med bil. För de som känner sig sugna på sol och bad och inte har något emot att resa i en timme kan vi rekommendera stranden i San Pedro för härlig avskildhet eller de livliga stränderna i Marbella för en hel natts festande.

Mat och dryck

När vi tänker på spansk mat tänker vi ofta på internationellt kända rätter som paella eller gazpacho, men för matälskaren och de som vill prova på något nytt kan vi starkt rekommendera rätten ”Huevos a la Flamenca”. Här blandas serranoskinka med skuren tomat, rökt paprika, chorizokorv och ärtor ihop, och över knäcks råa ägg. In med hela kalaset i ugnen och njut med krispigt bröd!

Att se och göra

Staden är bygd mitt uppe på toppen av ett berg, och Puente Nuevo heter bron som är bygd för att ansluta de två stadsdelarna. Från bron kan man se ut över det spanska, subtropiska landskapet, och även om det låter simpelt är detta nog anledning för att besöka Ronda. Tips: Glöm inte att se solnedgången!

Kort fakta om Ronda:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

Cirka 34 000 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Ronda