Resor till Mijas

Semester Mijas

Läs mer om Mijas

Den charmiga staden Mijas delas ofta in i två områden: Mijas Pueblo uppe i bergen, och Mijas Costa vid havet. Här välkomnas du av en typiskt spansk livsstil – En långsammare, gästvänlig livsstil- Mijas Pueblo ligger 428 meter över havet och bjuder på en fantastisk utsikt medan Mijas Costa bjuder på vackert, glittrande hav. Huvudattraktionen i staden är den orörda känslan av tradition som förekommer vart du än går. Mijas har även två riktigt bra golfbanor i närheten också, Los Olivos och Los Lagos – Perfekt för en lat dag i grönskan.

Vädret i Mijas

Mijas har ett perfekt medelhavsklimat, då staden är belägen på Spaniens solkust. Under sommarmånaderna juni – augusti kan temperaturerna stiga så högt som 30 grader, och nästan lika varmt i vattnet. För dig som hellre undviker den allra värsta hettan rekommenderas sen vår eller tidig höst.

Stränderna i Mijas

I Mijas heter den nästa två kilometer långa huvudstranden Playa La Cala de Mijas. Den här blåflaggade stranden är mycket populär tack vare sitt centrala läge, och hit samlas såväl lokalbefolkningen som turister året runt för att njuta av den spanska solen.

Mat och dryck

I den spanska matkulturen skiljer sig norr mot söder en hel del. I Andalusien kring Costa del Sol-området finns en mycket traditionell ingrediens som heter ”Migas”. Migas är smulat bröd som blötläggs i en blandning av vatten, paprika, olivolja och vitlök, för att sedan serveras tillsammans med revbensspjäll eller bacon samt vindruvor.

Att se och göra

Mijas är en mycket historiskt stad, vilket syns tydligt på arkitekturen och kulturen. Ett tips för historienörden är att besöka kyrkan ”Virgen de la Peña” vid utkiksplatsen El Compás. Legenderna säger att en avbild av Mijas beskyddarinna var begravd underjord i 500 år, och hittades av en fåraherde som blev vägvisad till platsen av en duva.

Kort fakta om Mijas:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan