Resor till Mijas

Semester Mijas

Läs mer om Mijas

Den charmiga byn Mijas är ofta indelad i två skilda områden - Mijas Pueblo, som sitter bland de Sierra Mijas bergen 428 meter över havet och Mijas Costa, som hänvisar till kustorten längre ner på berget. Mijas behåller en stark känsla av tradition och har en atmosfär av spansk kultur som kan ses överallt, från de stenlagda små gatorna med tallrikar av bra restauranger som serverar typisk spansk mat som pricken sluttningen.

Pittoreska och Quintessentially spanska, Mijas semester verkligen kommer att beröra ditt hjärta med sin charm. Oavsett om du vill en vecka bara koppla av i solen eller att spendera din tid att finslipa din golfsving, semester till Mijas är perfekta!

Visa resmål på kartan

Väder

Medan klimatet i Mijas är omisskännligt Medelhavet, åtnjuter den milda somrar på grund av dess höjd och närhet till skydd av bergen. Mijas har topp temperaturer runt 28 ° C i augusti - perfekta förhållanden att arbeta upp en hälsosam solbränna.

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

Mijas ligger ett kuperat landskap och klippiga Sierra Mijas bergen, med fantastisk utsikt och ett behagligt klimat. Hotellet ligger högre upp ovanför kusten, du erbjuds en spektakulär utsikt över Costa del Sol .

Sport & dykning

Den främsta attraktion för Mijas semester är oförstörd känsla av tradition som är tydlig överallt, från den avslappnade, laid-back attityd lokalbefolkningen till härliga mat och fantastisk natur i regionen. Mijas två utestående golfbanor i närheten, Los Olivos och Los Lagos - perfekt för lata dagar på greenen. Kommunen välkomnar besökare, och erbjuder guidade promenader och vandringar i karga landskapet genom sitt Utlänningar avdelningen.

Sevärdheter & kultur

Omisskännligt spanska, har Mijas livet i långsammare takt, och detta kan ses i ansiktet och attityder av lokalbefolkningen. Medan byn och utväg välkomna besökare, lyckas Mijas behålla mycket av sin äkthet och erbjuder besökarna en genuint spansk upplevelse. Många fiestas hålls året, speciellt nära skördetid och sammanfaller med stora religiösa högtider, alla med lokal prägel.

För ungdomar

Semesterresor till Mijas är idealiska att koppla av och prova på enkla takten av traditionella spanska livet, och som sådan nattlivet består främst av små, intima tapasbarer och restauranger med många erbjuder fantastisk utsikt över den omgivande landsbygden. Tänk mjuka spanska gitarrer, serenader dig när du smuttar på en delikat glas vin från lokala vingårdar - utsökt!

För en spännande utekväll du har den avundsvärda val av två närbelägna orter: Fuengirola i söder och Torremolinos i öster.

Boka din semester redan idag!

Mijas erbjuder en traditionell sida av Spanien inte ofta sett eller upplevt. Från och charmen i den traditionella vita byggnader till leenden lokalbefolkningen, Mijas verkligen känns som en by som tiden glömde.

On The Beach har några fantastiska erbjudanden på flygbiljetter och boende så att du kan skapa din egen semester till Mijas, så boka nu för att prova en smak av Spaniens rika traditionella kulturen!