Resor till Guadalmina

Semester Guadalmina

Läs mer om Guadalmina

Guadalmina är en mindre, strandbelägen turistort bara tio minuter från staden Estepona och Marbellas Puerto Banus. Här kan du förvänta dig typiska aktiviteter för Costa del Sol såsom härligt strandhäng och mysiga pubar, men det som lockar för många resenärer är alla golfmöjligheter – I närheten hittar du faktiskt hela fyra golfbanor.

Vädret i Guadalmina

Guadalmina ligger i södra Spanien, som har ett mycket torrt och hett klimat. Under sommarmånaderna kan du förvänta dig en medeltemperatur kring cirka 27 grader, som även håller i sig inpå tidiga hösten.

Stränderna i Guadalmina

Från Guadalminas centrum har du nära till såväl Playa de Guadalmina och den närliggande stranden Playa San Pedro de Alcantara. Huvudstranden Playa de Guadalmina är blandat småstenig och finkornig, och är mest populär bland de turister som bor på de närliggande hotellen. Stranden är prydd med två restauranger, WC, duschar och allt som behövs för en riktig heldag på stranden.

Mat och dryck

Det spanska köket skiljer sig en hel del beroende på om man befinner sig i norr eller i söder. I norr förekommer ofta mer kött och ost, medan söder specialiserar sig på fisk och skaldjur. En populär maträtt runtom hela Spanien är sommarsalladen ”Pipirrana”. Här skärs tomat, ägg, gurka och lök upp i småbitar och blandas med rödvinsvinäger, olivolja, salt och kummin. Ett perfekt mellanmål efter många timmars badande.

Att se och göra

Enligt många är Guadalmina Costa del Sols golfparadis, då man både har en bana med 36 hål inom gångavstånd samt tre till stora golfbanor inom 20 minuter med bil: El Paraiso, Atalaya Golf och Monte Mayor. Om du älskar golf och funderar på att åka till Spanien kommer du inte att bli besviken. Guadalmina som stad är mycket avslappnad och lugnt. Vill du uppleva Costa del Sols bästa nattliv bör du bege dig till Marbella eller Puerto Banus.

Kort fakta om Guadalmina:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan