Resor till Benahavis

Semester Benahavis

Läs mer om Benahavis

Benahavis är en by belägen i bergen, mitt emellan de tre städerna Ronda, Estepona och Marbella. Den här staden är traditionellt spansk, med vitmålade stenbyggnader och kullerstensgator, och kallas även för ”Spaniens matsal” tack vare det breda utbudet av restauranger – Här hittar du både femstjärniga gourmetrestauranger och familjeägda gatukök. Benahavis passar perfekt för de som mer än gärna upplever den genuina kulturen och vardagslivet i södra Spanien.

Vädret i Benahavis

I hela regionen Costa del Sol är klimatet torrt och varmt under högsäsong. Graderna stiger inte sällan upp till 30 grader mellan månaderna juli – september, så du kan alltid förvänta dig härligt strandhäng under sommaren. För dig som hellre håller dig undan de allra värsta folkmassorna men ändå vill bada rekommenderas det att åka under sen vår eller tidig höst.

Stränderna i Benahavis

Benahavis har inga egna stränder, men ligger cirka sju kilometer från de vackra stränderna i Estepona och Marbella. I Estepona kan du besöka den 2,5 km långa stranden La Rada, och i Marbella hittar du den hippa, livliga stranden Bounty Beach. Båda stränderna är finkorniga och kantade med barer och restauranger i mängder.

Mat och dryck

Den spanska matkulturen är internationellt erkänd som ett av de mest mångfaldiga köken. Här kan du inte bara äta genuin tapas och paella, utan även prova på en mängd traditionella rätter du inte visste fanns! Alboronia är en slags spansk pyttipanna gjord på zucchini, pumpa, aubergine och lök. Över pyttipannan strös bitar av ett hårdkokt ägg.

Att se och göra

En cirka 20-minuters bilfärd från stadens mitt ligger slottet Montemayor, eller Castillo de Montemayor, som det heter på spanska. Det här slottet byggdes år 1340 uppe på ett berg i närheten av staden, och har agerat vakttorn ända sedan dess. Från berget kan man se mer än 100 km av den spanska kustremsan, samt en del av Afrikas kust. När det gäller nattlivet så passar Benahavis perfekt för de som gärna tar en drink i solnedgången med sin partner. För en vild utekväll rekommenderas det att besöka staden Marbella som ligger cirka en 40 minuters bilresa iväg.

Kort fakta om Benahavis:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

Cirka 8 000 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan